Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Liba gulyásleves

Liba gulyásleves
Liba gulyásleves
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szárnyasból elkészített gulyás vetekszik a marhahúsból készítettel, abból is a tyúk vagy liba a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A csipetkéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libacombokat kicsontozzuk, a felesleges zsíros részeket levágjuk, felaprítjuk, és kisütjük. A húst kockára vágjuk.
  2. A libahájból kisült töpörtyűt és a felesleges zsiradékot kivesszük, majd a maradékon megdinszteljük az apró kockára vágott hagymát.
  3. Ezután megpattogtatjuk rajta a köménymagot. Rádobjuk a húst, sózzuk, fehéredésig erős tűzön pirítjuk, majd mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg elfő a leve.
  4. Ekkor hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, fűszerezzük, felöntjük 1,5 l vízzel, és addig főzzük, amíg minden megpuhul benne.
  5. Közben a tojásból és lisztből pici sóval közepesen lágy tésztát gyúrunk, amit belecsipkedünk a levesbe, majd 5 percig főzzük. Tálalás előtt picit pihentetjük a levest.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 682
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gulyásleves libacombból, libahúsos gulyásleves, libagulyás csipetkével

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

518
libacomb 2 db
vöröshagyma 1 nagy db
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
burgonya 2 közepes db
paprika 1 db
paradicsom 1 db
ételízesítő 1 ek
köménymag 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l
tojás 1 db
rétesliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint