Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libagombócok balzsamos sütőtökszósszal

Libagombócok balzsamos sütőtökszósszal
Libagombócok balzsamos sütőtökszósszal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Persze, hogy persze, hogy már lement a Márton nap. Aki letöltötte a Kifőztük magazin novemberi számát, az úgyis megtalálta a receptet, aki nem, az pedig Márton nap után is egészen nyugodtan elkészítheti. A javas azt tartja, aki ha Márton napon libát nem eszik, egész évben éhezik. No, ezért kell enni Márton napon kívül is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A gombócokhoz

A tálaláshoz

ajánlat

Ph besorolás: enyhén savasít.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darálthúst, a fehérbor kivételével, a gombócokhoz szükséges összes hozzávalóval összegyúrjuk. Szükség esetén kevés zsemlemorzsát adhatunk még hozzá, hogy jobban összeálljon. Diónyi gombócokat formázunk belőle és egy nagyméretű teflon serpenyőbe rakosgatjuk őket. Fehérbort és vizet öntünk alá, majd fedővel lefedve közepes lángon 15 percig pároljuk.
  2. A gombócokat egy tálba szedjük, félretesszük.
  3. A sütőtököt közben kockára vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A libahájat serpenyőben kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát üvegesre pirítjuk. Rádobjuk az összetépkedett zsályalevelet, az átnyomott fokhagymát, és fél percig sütjük. Ezután szórjuk rá a pirospaprika port, feketeborsot, elkeverjük és rögtön hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt. Kevés vízzel és a fehérborral felöntjük, fedővel lefedve, a tök fajtájától függően, 20-30 percig pároljuk. Közben sűrűn kevergetjük, hogy a tök szétfőjön.
  4. Amíg a tök puhul, sós vízben kifőzzük a tésztát is.
  5. Ha a tök puha és kellőképpen szétfőtt, ízesítsük sóval, balzsamecettel, citromlével.
  6. Tálalás előtt a húsgombócokat egy kevés olajon átpirítjuk, a tésztával, szószra ültetve tálaljuk, kevés zöldfűszerrel meghintjük.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 254
elküldve: 3
receptkönyvben: 105
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

libagombóc sütőtökös szósszal, sütőtökös szószos tészta libagombóccal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1142
sütőtök 50 dkg
libaháj 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
balzsamecet 2 ek
citromlé 2 ek
zsálya 2 db
tészta 50 dkg
fehérbor 1 dl
libacomb 50 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 3 ek
fenyőmag 3 ek
petrezselyem 1 csokor
koriander 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
1 tk
bors 0.5 teáskanál
fehérbor 1 dl
olívaolaj 0.5 dl
zöldfűszer 0 ízlés szerint