Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamáj tatár

Libamáj tatár
Libamáj tatár
17 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra hideg előételnek ajánlom. Nettó időt számolva (azaz a hűtést nem) körülbelül negyed óra elkészíteni, majd bevágni a hűtőbe és a vendégsereget levenni a lábáról. A libamáj számomra a legnemesebb alapanyag, amivel valaha találkoztam, persze ez szubjektív, mert a legfinomabb is. Tényleg, van olyan, aki nem szereti a libamájat???

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: a kenyérszeleteket kenjük meg a még folyékony libazsírral, és sütőben pirítsuk meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábosban felforrósítjuk a libazsírt, majd beledobunk egy fej megtisztított vöröshagymát kettévágva.
  2. Amikor a hagyma megpirult/megsült, szűrőlapáttal kiemeljük, majd a zsiradékba tesszük óvatosan a májat (fröcsög!) lefedjük fedővel és a tűzhelyet azonnal elzárjuk.  20-25 perc alatt a máj el is készül, de végezzünk egy próbavágást.
  3. A májat a zsiradékból kiemeljük, lehűtjük, majd apróra vágjuk.
  4. Sóval, borssal, aprított lilahagymával, nagyon apróra vágott almával, puha vajjal kikeverjük, mustárral ízesítjük.
  5. Hűtőben pár óra jót tesz neki.
  6. Friss zöldségekkel, pirítóssal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 029
elküldve: 8
receptkönyvben: 254
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
szezon: ősz
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tatár libamájból, libamáj-pástétom

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szosa2
szosa2 Thu, 2010-11-11 12:50

szia
Nem lehet elkészíteni esetleg csirke májból is? Az egy kicsit pénztárca barátibb és sztem a liba/kacsa máj az ősz étele.

z1
z1 / z1 Thu, 2010-11-11 05:22

És tudja és tudja és tudja! (ahogy a viccben is mondanák)
Igen, a libamájat pont így sütjük.
...bár én teszek bele még fokhagymát és egy (1db) kis chili paprikát.
Egészben. Aztán repül az is ki belőle a hagymával együtt a szemétbe.
Bár épp meg is lehetne enni egy kis kenyérrel, paradicsommal, paprikával...
Száraz, fehér fröccsöt innék hozzá.
...pusztán kíváncsiságból.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-11-11 09:15

z1, ugyan már dehogy dobtuk ki a kukába azt az isteni ropogósra sült hagymát....ott tobzódtak érte az emberek a főzősuliban, hogy legalább egy falat jusson, egy törés puha kenyérrel... :DDD

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2010-11-11 00:13

ha egyszer lesz pénzem libamájra...
amúgy simán sütve én sem ugrálok érte, de ilyen formában tutira imádnám :-)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-11-10 22:09

Köszi Tündér, a kedvenc miskolci éttermünkben van az étlapon, onnan lestük (persze a tulaj is súgott). A főzősuli résztvevők azt mondták, még finomabb is lett, mint az övék :)

896
libamáj 40 dkg
libazsír 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
mustár 1 tk
vaj 3 dkg
alma 1 kis db
lila hagyma 1 kis db