Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamájpástétom

Libamájpástétom
Libamájpástétom
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevallom, nem igazán szeretem a májból készült ételeket. Éppen ezért hónapok óta figyelt a mélyhűtőben ez a darab libamáj.  A belőle készült pástétom, be kell hogy valljam, még nekem is nagyon ízlett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát félbevágjuk és vékonyan felkarikázzuk. A bacont vékony csíkokra vágjuk.
  2. A paradicsomot és a paprikát apró kockára daraboljuk. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk.
  3. A hagymát a baconnal megpirítjuk, ha kész rádobjuk a paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot. Puhára főzzük. Rászórjuk a pirospaprikát. Megsózzuk, borsozzuk. Kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük.
  4. A májat vékony csíkokra vágjuk és egy serpenyőben  forró olajon megsütjük.
  5. Hozzáadjuk a baconos hagymához. Majorannával fűszerezzük.
  6. A főtt tojásokat apróra vágjuk és hozzáadjuk. A szalonnát felkockázzuk, ezt is beletesszük, majd az egészet átdaráljuk, vagy ha kellően apró a szalonna, akkor botmixerrel is tökéletes eredményt kapunk.
  7. Egy jénai tálba, vagy  sütőformába adagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  8. Pirítós kenyérrel tálaljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 61 403
elküldve: 18
receptkönyvben: 415
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pástétom libamájból, libamáj-pástétom

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sat, 2013-12-14 08:39

"Nem igazán szeretem a májból készült ételeket. Éppen ezért hónapok óta figyelt a mélyhűtőben ez a darab libamáj."
:-)
A nap receptje egyben a nap vicce is.
A recept tényleg jó. Én pecsenye-libamájból készítettem, azt még meg lehet fizetni. Mi ugyanis szeretjük a libamájat, de még soha senki nem csempészett be egy darabot se a hűtőnkbe. :p

zsofifa
zsofifa / zsofifa Fri, 2012-02-17 18:13

Áááá, a petrezselyem kimaradt a hozzávalókból, és azt nem vettem. :-( Na, mindegy, majd holnap pótlólag hozzákeverem. Holnap nagy buli lesz nálunk, arra készítem. Remélem, tényleg olyan finom, mint amilyen gyönyörű a képen. :-) Majd tudósítok, hogy sikerült.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-23 13:11

Szia, szeretném elkészíteni a receptet, de nem tudom, hogy milyen libamáj kell hozzá? Hízott vagy pecsenye?
Előre is köszi.
Vali

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-24 09:59

libamáj pástétom recept

421
libamáj 40 dkg
vöröshagyma 10 dkg
bacon 10 dkg
paradicsom 2 db
fokhagyma 6 gerezd
paprika 1 db
fűszerpaprika 1 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
kakukkfű 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
főtt tojás 4 db
füstölt szalonna 5 dkg