Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamájragus házi rétes

Libamájragus házi rétes
Libamájragus házi rétes
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az előétel igazán ünnepi nyitánya lehet a karácsonyi vacsorának. Úgy gondolom, a libamáj különleges mivoltát nem kell hangsúlyoznom, büszkék lehetünk erre a kiváló Hungarikumra. A libamájnak ezt az elkészítési formáját azért választottam, mert szerettem volna valami igazán különleges karácsonyi előételt készíteni.

hozzávalók / 4 adag

A libamáj raguhoz

A házi készítésű rétestésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libamájat előző nap fokhagymás tejbe áztatjuk, hűtőbe tesszük.
  2. Mielőtt elkészítjük, kivesszük a tejből, szárazra töröljük, megtisztítjuk a hártyáktól és a nagyobb erektől. 
  3. A házi rétestésztához igazán érdemes időt szakítani, mert egészségesebb a bolti változatnál, mivel sokkal kevesebb zsiradékot igényel, nem utolsó sorban pedig ízletesebb.
  4. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, felszeleteljük. Az almákat szintén megtisztítjuk, és kockára vágjuk. A májat nagyobb kockára vágjuk, száraz teflon serpenyőben pirítjuk, amíg a zsírja kisül, hozzáadjuk a hagymát, együtt pirítjuk vele, sózzuk, borsozzuk.
  5. Mikor mindkettő lepirult, szűrőbe tesszük, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön róla.
  6. Addig ugyan ebben a serpenyőben az almakockákat megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az almapálinkát, átforgatjuk, hagyjuk, hogy az alkohol elpárologjon.
  7. A rétestésztához a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojást, meleg vízben feloldjuk a sót, és belekeverjük az ecetet, ezt is hozzáadjuk, összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd fél órát langyos helyen pihentetjük.
  8. Miután eleget pihent, lisztezett ruhán elkezdjük kihúzni, szép vékonyra, a széleiről a vastagabb részeket lecsipegetjük. Megkenjük egy kis olvasztott zsírral, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a ragut egyenletesen elosztva, majd elkezdjük feltekerni, és tekerésenként megszórjuk apróra vágott snidlinggel, és így tekerjük fel teljesen, a tetejét tojássárgájával lekenjük.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük.
  10. Miután megsült, friss aprított snidlinggel, szeletelve tálaljuk.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 492
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: nehéz
kategória: rétes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

libamájas házi rétes, házi rétes snidlinges libamájas töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

662
libamáj 50 dkg
alma 1 nagy db
lila hagyma 1 nagy fej
snidling 1 csokor
pálinka 20 ml
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
tej 3 dl
fokhagyma 5 gerezd
réteslap 1 csomag
zsemlemorzsa 1 ek
finomliszt 7.5 dkg
rétesliszt 7.5 dkg
disznózsír 2 dkg
tojás 0.5 db
víz 1 dl
ecet 0.5 kk
0.5 kk
disznózsír 2 ek