Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamájtorony karamellizált gyümölccsel

Libamájtorony karamellizált gyümölccsel
Libamájtorony karamellizált gyümölccsel
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a libamájat, de az igazságot megvallva, csak étteremben szoktunk enni. Most azonban elhatároztam, hogy elkészítem én magam. Már a beszerzése sem volt annyira egyszerű, mint ahogy azt gondoltam, de megérte az utánajárás, mert annyira gyönyörűségeset sikerült szereznem, hogy még nagyobb kedvet kaptam az elkészítéséhez, a mosáson kívül nem is kellett vele semmit csinálnom.

Mennyei finom volt...

hozzávalók / 4 adag

A májhoz

A gyümölcsökhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha hájas májunk van, akkor a hájat lefejtjük, megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk.
  2. Egy magasabb falú lábasban kb 1 dl vízzel feltesszük főni, letakarjuk, kb 20 percig sütjük közepes lángon. Ezután levesszük a fedőt, és tovább sütjük 25-30 percig, egészen addig, amíg szép aranybarna nem lesz a tepertő.
  3. Ezután fémszűrővel leszűrjük, a zsírt érdemes itt már abba az edénybe tenni, amiben tárolni fogjuk, egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hűtőben megdermesztjük.
  4. A májat egy üvegtálba tesszük, felöntjük a tejjel, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk érlelődni. Felhasználás előtt leöntjük a tejet róla, leszárítjuk, majd szobahőn hagyjuk egy kicsit felmelegedni, mielőtt megsütnénk.
  5. Az almát és a körtét magházától eltávolítjuk, majd egy kicsit vastagabbra szeleteljük, vágjuk, lábasba téve felöntjük a borral, tetszés szerint fűszerezhetjük fahéjjal, illetve szegfűszeggel. Kb 4 percig pároljuk, leszűrjük, félretesszük.
  6. A májat ujjnyi szeletekre vágjuk, fehérborssal fűszerezzük, majd mindkét oldalát közepes lángon kb 3-3 percig sütjük, finoman sózzuk.
  7. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és kevergetés nélkül karamellt készítünk, amiben a gyümölcsöket megforgatjuk.
  8. A májjal felváltva tornyot készítünk belőle.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 286
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

libamájtorony borban párolt karamellizált gyümölccsel, libamáj, gyümölcsös libamáj

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Thu, 2013-04-11 18:37

Szia!
Hát tényleg van olyan,hogy embereknek egy rugóra jár az agya de nem ismétlem Évi néni szavait/néni a fenét amúgy!/A gyengém a libamáj.Jajjjjjjjjjjjjjjjjjj!És igen gyönyörű/ csak ismétlem!:)/Üdv Csató

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2013-07-19 17:24

Kedves Csató!Köszönöm szépen.Szerintem sokunk gyengéje ez a csemege,még ha évente egyszer-kétszer is esszük(legalább is mi)...Szép estét kívánok:Merci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-04-11 18:13

Szia Mercedes!
Napok óta két ételen jár az eszem, az egyik sült libamáj körtével , ezt most elkészítetted, a másik egy boros-vargányás étel (ezt most tette fel Torma). Van, hogy néhány embernek nagyon egyre jár az agya. Nagyon gusztusos finom fogást készítettél. Gratulálok! Sok szeretettel: Évi néni

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2013-04-12 18:25

Szia Évi Néni!Érdekes amit írsz,mert már mástól is kaptam ilyen visszajelzést,miszerint "gondolat olvasó" vagyok:)Mennyei finom volt,pedig abszolút nem vagyok híve a gyümölcs-hús kombónak:)Na,meg is lesem Tormánk vargányás receptjét,ugyanis imádom ezt a zamatos gombát;)
Üdvözöllek:Merci:)

431
libamáj 50 dkg
tej 0.5 l
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
alma 2 db
körte 2 db
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fehérbor 3 dl
vaj 1 ek
nádcukor 1 ek