Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával

Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával
Libamell sajtos krumplipürével, narancsos-mézes sárgarépával
120 perc / előkészület: 40 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én Márton napra készítettem ezt a fogást, és nagyon ízlett a családnak.

hozzávalók / 2 adag

Libamell hozzávalói

Hozzávalók az alapléhez

Hozzávalók a krumplipüréhez

Sárgarépa hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a húst óvatosan fejtsük le a csontról, majd a bőrét éles késsel irdaljuk be (figyeljünk, hogy a húsba ne vágjunk bele).
  2. A lefejtett hús mindkét oldalát alaposan dörzsöljük be sóval, majd a húsos felét ízlés szerint szórjuk meg őrölt fehér borssal és egy csipet szerecsendióval. Ezután hagyjuk állni 1-2 órát, vagy egy egész éjszakát (én egész éjszakára betettem a hűtőbe).
  3. A filézés után visszamaradt csontot a zöldségekkel és fűszerekkel főzzük legalább két órán át, majd szűrjük le, és forraljuk fel.
  4. Amikor a zöldségalaplé felforrt, vegyük le a tűzről, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett mellfiléket. Egy fóliával szorosan fedjük le, és hagyjuk a húst a forró lében állni 30 percig.
  5. Egy serpenyőbe olvasszuk fel a zsírt, és a bőrös felével lefelé helyezzük bele a libamellet, majd süssük szép pirosra, ropogósra (sütés közben a forró zsírral folyamatosan locsoljuk a húsos részt).
  6. Amikor a bőre már szép pirosra sült, fordítsuk át a húst, és a másik felét is süssük szép pirosra. Ezután vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.
  7. A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apró kockákra, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
  8. Ezután szűrjük le, majd adjuk hozzá a vajat, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót, és keverjük jó habosra. Keverés közben, ha szükséges, adjunk hozzá meleg tejet, hogy a püré jó habos-krémes legyen.
  9. A sárgarépát pucoljuk meg, ízlés szerint vágjuk fel, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szűrjük le.
  10. Egy serpenyőben olvasszuk fel a mézet és a vajat, majd adjuk hozzá a roppanósra főzött sárgarépát.
  11. Ezután reszeljük rá fél narancs héját, és facsarjuk rá az egész narancs levét. Forgassuk alaposan össze, majd kisebb lángon, néha megrázogatva, karamellizáljuk a sárgarépát addig, még a narancsos lé kissé besűrűsödik.
  12. Tálalás előtt a libamellet ízlés szerint felszeletelve helyezzük a tányérra, kanalazzuk mellé a sajtos krumplipürét és a narancsos-mézes sárgarépát, majd úgy kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 16 034
elküldve: 6
receptkönyvben: 136
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!, Pur karácsonyi finomságok receptverseny
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült libamell, libapecsenye

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2670
libamell 60 dkg
2 teáskanál
fehér bors 2 csipet
szerecsendió 1 csipet
libazsír 1 ek
libaaprólék 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 6 szem
babérlevél 1 db
parázskrumpli 1 kg
trappista sajt 10 dkg
vaj 10 dkg
1 teáskanál
tej 0.5 dl
sárgarépa 5 nagy db
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
méz 4 ek
vaj 2 dkg