Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamell vörösáfonyás zöldsalátával

Libamell vörösáfonyás zöldsalátával
Libamell vörösáfonyás zöldsalátával
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Márton nap tiszteletére - igaz, már elmúlt, de gyanítom, hogy libaságok a háztartásokban e hétvégén kerülnek terítékre, mint ahogy nálunk is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libamell bőrét négyzetesen, sűrűn beirdaljuk, sózzuk, durvára őrölt borssal megszórjuk. Száraz serpenyőben a bőrével lefelé lassú tűzön addig sütjük, míg a a bőréből minden zsiradék kisül, és ropogós-barnára sül. Közben a kisülő forró zsiradékkal időnként locsolgatjuk a tetejét.
  2. A végén a libamellet a húsos oldalára fordítjuk, a gázt elzárjuk és fedő alatt hagyjuk, hogy a hő elvégezze a dolgát. Ez kb. 10-15 perc, ezalatt szép rózsaszínűre sül önmagában.
  3. A mazsolát és a vörösáfonyát kevés langyos vízbe áztatjuk, a diót apróra vágjuk (meg is lehet pirítani, bár én most nem tettem.)
  4. A salátát tányérra rendezzük, meglocsoljuk pici sóval és borssal ízesített olivaolajjal. 
  5. A libamellet vékony szeletekre  vágjuk, ízlésesen elrendezzük a saláta tetején, és a lecsöpögtetett mazsolával, vörösáfonyával, valamint a dióval és egy pár szem libapörccel megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 13 414
elküldve: 3
receptkönyvben: 101
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra

receptkategóriák

egyéb elnevezések

libamell vörösáfonyával tálalva, vörösáfonyás libamell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1152
libamell 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
salátakeverék 30 dkg
aszalt gyümölcsök 10 dkg
mazsola 1 marék
dió 5 dkg
libatepertő 10 dkg