Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libanoni csirkemell ragu

Libanoni csirkemell ragu
Libanoni csirkemell ragu
45 perc / főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a receptnek a primtív változatával a sulim (ahol tanítok) menzáján találkoztam (egy igen száraz, fura ízű étel volt). Én ezt azóta továbbfejlesztettem, dúsítottam és át is neveztem. Eredeti neve marokkói pulykaragu, de annyi változtatást hajtottam végre, hogy muszáj volt átnevezni. Lényegében a menzáról csak az ötlet jött. Bár a neve igen különlegesen hat, de ne számítsunk nagyon exkluzív fogásra. Baráti körömben már igen nagy sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bográcsozáshoz is megfelelő recept.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit és a csicseriborsót külön kell kezelni az előkészítés során. Mindkettőt átöblítjük mielőtt odatesszük ázni. Mindkét alapanyagot áztatjuk kb. 8-12 órát, majd külön-külön megfőzzük sós vízben félkészre fűzzük (a csicseriborsó ne legyen puha, roppanjon kicsit, és a gersli se legyen pépes, túl puha, mert még az összeöntés után is főni fog egy kicsit). A megfőtt gerslit és csicseriborsót a leve nélkül adjuk hozzá az ételhez.
  2. A kockára vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockára , vagy kb. 4 cm hosszú csíkokra  vágott csirkemellet. Ekkor fűszerezem a húst őrölt köménnyel, sóval és kakukkfűvel. 
  3. Amikor a csirkemell már majdnem megsült, hozzáadom a kis kockákra vágott sárgarépát, lecsót, paradicsompürét és babérlevelet.
  4. Hozzáöntöm a gerslit és a csicseriborsót, és annyi vizet adok hozzá, hogy éppen ellepje. Addig főzöm, míg a ráöntött víz el nem fő. Az étel állagának olyannak kell lennie, mint a sóletnek.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 67 574
elküldve: 20
receptkönyvben: 595
elkészítve: 26/36
Facebookon megjelent: -

szakács

l.kopona

Mióta szakács: 2012.02.15.
2 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gerslis csirkemell, csirkemell ragu csicseriborsóval

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tritrek
Lajos / tritrek Mon, 2015-10-19 15:28

Nagyon finom és könnyű recept, én még tettem bele római köményt és fekete borsot. Szívem szerint még tettem volna koriandert, chillit meg ilyesmit, de így is nagyon finom lett! Könnyű de laktató

JucusH
Jucush / JucusH Sat, 2015-04-11 15:49

Barátnőm talált rá a receptedre, együtt készítettük el bográcsban. A fiúk még egy kis borsot is ,megszavaztak bele. Nagyon finom lett. Először,de biztosan nem utoljára készítettük. Köszönet a receptért.

Zsoff
Zsoffancs / Zsoff Sun, 2014-07-06 17:26

Hát ez valami szuper volt! Nem tudtam mire számítsak, és csak fél adagot csináltam, de hiba volt, mert imádtuk! Már tervezem mikor főzöm legközelebb.

skolka
skolka Sun, 2014-06-15 16:07

Elkészítettem ma ebédre. Megvallom féltem, hogy éhesek maradunk, mert eddig sem csicseriborsót, sem gerslit nem ettem még....:-)
Én magyaros(abb) fűszereket tettem bele, borsot, fokhagymát, vegetát, csípős piros aranyat, és nagyon finom és laktató lett. A fenti adag valóban 4 személyre elég, így a honlapi ebédünk is megvan. A recept pedig megy a gyűjteménybe:-)

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2014-06-10 09:47

Nagyon fincsi! Én mondjuk kicsit másképp fűszereztem (római kömény, koriander, gyömbér, fokhagyma, fekete mustármag, garam masala), de az alapötlet mindenképp megérdemli a dicséretet. Beiktattam a családi étlapunkba...:-)

labionda
labionda / labionda Sat, 2012-07-28 11:44

imádom az ilyen recepteket, étkeket..s mivel spontán főzök, már sokszor főztem hasonlót...mondjuk a csicseriborsó, az ami ki maradt belőle eddig.. de tetszik..a gersli pedig szinte napi renden jelen van a konyhámban, hamarosan elkészítem ezt a receptet is.. és köszönöm:)

742
csirkemell filé 50 dkg
sűrített paradicsom 70 g
lecsó 340 g
csicseriborsó 25 dkg
gersli 1.5 bögre
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 1 közepes db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
babérlevél 5 db
napraforgó olaj 2 ek