Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libasült krumpligombóccal

Libasült krumpligombóccal
Libasült krumpligombóccal
170 perc / előkészület: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumpligombóc Váncsa István Ezeregy recept című szakácskönyvéből való.

hozzávalók / 4 adag

A libasülthöz

A krumpligombóchoz

ajánlat

Párolt káposzta, Pinot Noir

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libát sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe helyezzük.
  2. A libazsírt a hús tetejére tesszük, a tepsibe tesszük az almát  és a répát. A libára helyezzük a rozmaring ágakat, és meglocsoljuk a narancs levével.
  3. Fóliával lefedve, alsó-felső sütési módon, 170 fokon, kb. 100-120 perc alatt puhára sütjük. Majd a fóliát eltávolítjuk, és a felesleges zsiradékot lemerjük a húsról. Sűrű locsolgatás mellett addig süssük, amíg a liba szép piros nem lesz.
  4. A libát a krumpligombóccal tálaljuk, és párolt káposztát kínálunk hozzá.
 
Krumpligombóc elkészítése:
 
  1. A zsömlét kockára vágjuk, és kevés libazsíron megpirítjuk.
  2. A megfőtt burgonyát áttörjük, összekeverjük a liszttel, a sóval, a zsemlekockával és a tojással.
  3. A masszából gombócokat formálunk, és sós vízben kifőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 381
elküldve: 15
receptkönyvben: 341
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

sült liba

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andorer
andorer Tue, 2011-12-20 12:01

Sziasztok!
Egy házaspárt hívtunk vendégségbe, ahol a hölgynek étterme van. Úgyhogy kicsit izgultam mi lesz, de nagyon ízlett mindenkinek, tökéletesre sikerült.
Köszönöm!

partaim
partaim Fri, 2011-11-11 14:34

köszönöm, megsült, isteni Márton napi finomság.

Üdvözlet Sankt-Martinból!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 15:57

Sziasztok!

Köszi ezt a szuper receptet, külföldi kollégáknak készítettük el, mindenki oda volt és vissza :-)
A cseh kolléga (aki nyilván szakértő liba és krumpligombóc témában) elkérte tőlem a receptet, hogy legközelebb így készítse el a felesége!!!!

1942
libacomb 2 db
libamell 1 kg
libazsír 6 ek
alma 2 db
sárgarépa 1 db
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
narancslé 2 narancsból nyert
burgonya 50 dkg
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
zsemle 2 db
tojás 1 db