Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libasült zellerpürével és almakompóttal

Libasült zellerpürével és almakompóttal
Libasült zellerpürével és almakompóttal
230 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettünk néhány libát, persze a mája és combja fogyott el először. A mell szárazságától mindig viszolygok egy kicsit. Aztán eszembe jutott, hogy van az a bizonyos lassú hőfokon való sütés, ami álllítólag finom szaftosan tartja a húsokat, és tényleg...

hozzávalók / 4 adag

A sülthöz

A zellerpüréhez

A kompóthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. A libamell bőrét vagdossuk be haránt két irányból úgy, hogy rombuszmintás legyen. (Kockamintát is lehet bele vagdosni: a lényeg, hogy jól kisüljön belőle a zsír.)
  3. A sót keverjük össze a borssal és a majorannával, majd ezzel a keverékkel dörzsöljük be a libamellet alul-felül.
  4. A hagymákat vágjuk 4-6 részbe, a fokhagyma gerezdekre csapjunk rá a kés lapjával, hogy jobban kiereszthessék az illatukat. A hagymaféléket tegyük a tepsi aljába, helyezzük rá a bepácolt libamellet, és fedjük le az edényt. Lefedve süssük a libát 2,5 óráig, majd további fél órát úgy, hogy ne legyen letakarva.
  5. A zellergumót hámozzuk meg, és kockázzuk fel, majd sós vízben tegyük fel főni. Ha megpuhult, öntsük le róla a vizet, kanalazzuk rá a vajat (gheet) és a kókusztejet, majd egy merülőturmix segítségével keverjük krémesre.
  6. A kompóthoz hámozzuk meg és magozzuk ki az almákat, öntsük fel 1 dl fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal és xilittel ízesített vízzel, forraljuk 1 percig, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Ha megsült a libamell, akkor öntsük le alóla a zsírt, vágjuk 4-6 részre, majd a zellerpürével és a kompóttal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 657
elküldve: 8
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült libamell, paleolit libasült, sült liba zellerpürével

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1271
libamell 1 kg
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 10 gerezd
3 tk
majoranna 2 tk
bors 1 kk
zeller 1 kg
vaj 1 ek
kókusztej 10 ml
2 tk
alma 1.5 kg
fahéj 1 tk
szegfűszeg 8 db
citromlé 1 fél citromból nyert
xilit 1 teáskanál