Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libaszív rántva rizslepénnyel

Libaszív rántva rizslepénnyel
Libaszív rántva rizslepénnyel
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Baromfi boltban ajánlotta az eladó, hogy próbáljam meg a rántott libaszívet. Hitetlenkedve mondtam, "hiszen az sohsem fog megsülni". Tévedtem! Elkészítettem, nem bántam meg. Bátran ajánlom mindenkinek, aki olcsón akar finomat tenni az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

A panírozáshoz

A rizslepényhez

ajánlat

Salátával kínáljuk. Sült húsok, sült halak mellé is ajánlom a rizslepényt. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libaszívet hosszában bevágjuk, hogy ki tudjuk teríteni. Sózzuk, borsozzuk, szokásos módon panírozzuk, majd kirántjuk.

  2. A rizslepényhez a rizst megfőzzük, összekeverjük a tojással, a lisztel, a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet.

  3. Teflonserpenyőben, forró olajba kanállal kis lepényeket szaggatunk, és mindkét oldalát megsütjük.
  • elkészítettem: 49 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 976
elküldve: 4
receptkönyvben: 66
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott libaszív rizskörettel, libaszív

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vicuska44
Vicuska44 Mon, 2014-10-06 08:26

Köszönöm a receptet, nekem soha sem jutott volna eszembe kirántani a szívet. Nem kaptam, csak kacsaszívet, de azzal is finom volt. És megnyugtatásul írom ide minden kétkedőnek (akik közé én is tartoztam, amíg ki nem próbáltam), hogy megpuhult a szív, és nem volt rágós. Ha kapok, legközelebb kipróbálom libával is, gondolom, az annyival lenne jobb, hogy nagyobb.

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2011-11-01 11:10

Kedves Aval!
Nem kell klopfolni, még csak megpaskolni sem.
Sütni viszont türelmesen, először fedő alatt kb. 10 percig kisebb lángon sütöm, majd a fedőt levéve
magasabb hőfokon többször átfordítva sütöm készre.
További szép napot kívánok!
Üdv: Marcsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-11-01 09:50

Kedves Marcsisef!

Ez nagyon finom, én is szoktam csinálni,- nagyon jó, hogy felraktad, mert a nem túl drága alapanyag is lehet finom és laktató ,na meg érdekes:-))
Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2011-11-01 11:01

Kedves Éva-Anyóca!
Igen, nagyon finom étel, családom is nagyon szereti.
Kellemes napot kívánok!
Marcsi

1541
libaszív 80 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
disznózsír 20 dkg
rizs 25 dkg
tojás 1 db
finomliszt 3 evőkanál
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 2 ek