Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával

Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával
Libatepertős burgonyás derelye marhapofahússal töltve, rácson sült fokhagymás vargánya gombával
hétvégi recept | szponzorált tartalom
125 perc / előkészület: 120 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba
csomagolva. Oláh Zoltán mesterséf ezúttal egy csodálatos, extra tavaszi fogást mutat nektek: burgonyás batyukat készít, omlós marhapofával és ízletes vargányával megtöltve. Ízek Palócföld kincseiből, erdeinkből, mezőinkről, libatepertős batyuba csomagolva.

hozzávalók / 10 adag

Burgonyás derelye

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhapofahúst húslevesnek elkészítjük, majd apróra vágjuk, metélőhagymát, sót, libazsíron sült hagymát, petrezselymet, finomra őrölt borsot adunk hozzá.
  2. A libatepertőt felaprítjuk, megpirítjuk. Puffasztott amaránt magot keverünk hozzá.
  3. A derelyét elkészítjük. Főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a hozzávalókat, és összegyúrjuk. A tésztákat ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lehetőleg hasonló méretűekre, majd lekvárt kanalazunk az egyikre, annyit, ahány darabot szeretnénk. Sodrófára tekerjük a másik tésztát, és betakarjuk vele az alsó, lekváros tésztát. Az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd derelyevágóval véglegesen elvágjuk a derelyéket.
  4. 2-3 perc alatt kifőzzük, majd az amaránttal összekevert libatepertő morzsában a derelyéket megforgatjuk.
  5. A vargányagombát megmossuk, vastag szeletekre vágjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Sózzuk, friss borssal, fokhagymaolajjal, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük. Ha ínyencek szeretnétek lenni, akkor az általam készített hagymalekvárból is tálalhattok mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 354
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Castellum Hotel Hollókő****

Mióta szakács: 2019.05.02.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
diéta: laktózmentes, tejmentes
nehézség: nehéz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

húsos derelye

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

722
burgonya 1.5 kg
rétesliszt 400 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
marhahús 1.5 kg
sárgarépa 2 közepes db
libazsír 3 ek
petrezselyem 1 csokor
snidling 0 ízlés szerint
turbolya 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 15 dkg
puffasztott amarant 10 dkg
libatepertő 20 dkg
vargánya gomba 25 dkg
fokhagyma 2 gerezd
lekvár/ dzsem 3 ek