Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libatepertős croissant

Libatepertős croissant
Libatepertős croissant
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem uzsira a fiamnak.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A langyos tejhez adunk 1 ek mézet, az élesztőt, és megkelesztjük.

  2. A tésztához való anyagokat kenyérsütőgép üstjébe tesszük úgy, hogy alulra kerüljenek a folyékony, felülre a szilárd összetevők, és összedagasztjuk őket, majd 1 órát kelesztjük.

  3. A tepertőt a sóval és borssal összedaráljuk.

  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 7 részre osztjuk.

  5. Minden adagot kerek (30 cm átm.) lappá nyújtunk, és megkenjük a krém 1/6-ával, majd ráborítunk egy újabb kinyújtott lapot, és ezt addig folytatjuk, míg az utolsó is rá nem kerül, amire már nem kenünk krémet.

  6. A megtöltött tésztahalmot óvatosan még egy kicsit nyújtjuk, majd egy éles késsel 12 cikkre vágjuk. Minden cikket feltekerünk a széles oldalával kezdve, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 20 percet kelni.

  7. Tetejét tojással megkenjük.

  8. Előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15-20 perc alatt pirosra sütjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 x 2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 345
elküldve: 5
receptkönyvben: 198
elkészítve: 4/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: croissant
hasonló kategóriák: bagel, perec, briós, burek, zsemle, kifli, hamburger-buci, édes leveles, pita, buci

egyéb elnevezések

házi készítésű croissant, péksütemény házilag, croissant tepertővel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

linett
linett Wed, 2013-12-18 19:47

Nagyon finomnak ígérkezik, de lenne néhány kérdésem ami az én gyakorlatlanságomból ered.

Lehet-e fagyasztani, és ha igen akkor mikor?
Disznótepertővel sikerülhet-e, mert pillanatnyilag ez van kéznél.
Fél adagot, hogy lehet összehozni ha nem fagyasztható.

Köszönöm szépen előre is. Ha nagy butaságokat kérdeztem, bocs.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-12-18 20:53

Szerintem a disznótepertő biztosan megfelelő. A fagyasztásban nem tudok tanácsot adni. Másnapra már raktam félre hűtőbe, de fagyasztással még nem próbálkoztam. Ha felezni szeretnéd, mindenből a felét vedd. Biztos vagyok benne, hoyógy kiválóan elkészíted.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2012-11-07 16:35

Évikém!
Ez a recepted is csodás, mint a többi!
puszi R. Éva

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-11-07 17:29

Hű de hízelgő, nagyon köszi. Puszi: Évi néni /Azért furmányosan megfejtettem ám kit takar a név./

Monica123
Monica123 Tue, 2012-09-04 13:16

ez nagyon, nagyon finom lehett........ megyek es megcsinalom, van kacsa teperto..... koszi az otletet :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-09-03 08:58

Még jobbnak gondolnám ezt kacsa tepertővel, de azt csak akkor sütöm meg, ha itthon sütök friss tepertőt. Próbáld ki azt is. Üdv: Évi néni

438
finomliszt 70 dkg
tej 2 dl
tejföl 2 dl
méz 4 ek
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 ek
friss élesztő 4 dkg
1 ek
libatepertő 20 dkg
1 tk
fekete bors 1 tk
tojás 1 db