Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libazsírban konfitált kacsamáj

Libazsírban konfitált kacsamáj
Libazsírban konfitált kacsamáj
110 perc / előkészület: 10 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szegény ember libamája. A zsírban főzött kacsamáj, legyen az bármilyen zsír is, fantasztikus találmány. A libazsírral viszont biztosan verhetetlen páros.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ropogós kenyérre kenjük a zsírt, szedünk rá fokhagymát és szelünk rá májat..hajjaj.

Hűtőben tárolva úgy, hogy a máj a zsírból továbbra sem lóg ki, 3-4 napig is eltartható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 90 fokra.
  2. Egy fémnyelű, sütőbe is tehető lábosban megolvasztjuk a zsírt, épp csak annyira, hogy folyós legyen.
  3. A májakat átnézzük, ha szükséges, levágjuk róluk a felesleges részeket. Szépen a zsírba pakoljuk őket úgy, hogy lehetőleg ne lógjanak ki belőle.
  4. Betesszük a sütőbe, és jó másfél órát békén hagyjuk. Figyeljük, hogy sülés közben se ficcenjen ki a máj a zsírból, mert úgy kiszárad.
  5. A máj sülését hústűvel ellenőrizhetjük. Ha már nem folyik belőle semmi, krémesnek tűnik az állaga és semmi ellenállást nem mutat a tűvel szemben, akkor valószínűleg elkészült.
  6. A fokhagymákat megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk, és a májhoz adjuk, még 10 percig együtt sütjük. Ennyi épp elég, hogy a hagyma megpuhuljon, de ne keserítse meg a zsírt.
  7. Ha a zsír alján barnás üledék lenne, akkor még folyósan szűrjük le, egy tálban öntsük rá a májra és hagyjuk megdermedni.
  • sütési hőfok: 90°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 34 697
elküldve: 4
receptkönyvben: 206
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zsírban sült kacsamáj, libazsírban főtt kacsamáj, kacsamáj-konfit

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

opika
opika Tue, 2015-02-03 18:47

Sajnos nekem ez nem jött be! Két és fél óra múlva sem bugyogott,ellenben a zsír alján úszott a májból kisült /?!/ véres lé. Végül 3 óra múltán vált elfogadhatóvá,de úgy, hogy 150 fokra állítottam a sütőt az utolsó fél órában.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2015-02-03 19:06

Kedves opika!
Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésedet a recept. Elképzelhető, hogy a különböző sütők azonos hőfokbeállításon kevésbé fűtenek. Ha a zsír zavaros lett, akkor még melegen leszűrhetjük, mielőtt megdermedne.
Remélem, a végeredmény azért ízleni fog!
Kata

opika
opika Tue, 2015-02-03 23:44

Persze, végül is finom lett! Csak azt akartam jelezni, hogy nálam a 90 fokon meg sem mozdult, pedig elég jó sütőm van /Teka/. Igen, az történt, leszűrtem. Azért köszi a receptet!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2015-01-25 22:28

Én is valami hasonló módon szoktam kacsamájat sütni, de nem sütőben, hanem a legkisebb lángon, takarékon. Akkor lefedem a lábost. A sütőben nem kell letakarni?
Félek, hogy fröcskölni fog, és sütő nagytakarítás lesz az eredmény. Zsuzsa

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2015-01-26 00:04

Kedves Zsuzsa!
Én nem tettem rá fedőt és nem is fröcsögött, mert alig bugyog benne a zsír ilyen alacsony hőfokon. Készítettem már tűzhelyen én is, csak akkor kicsit jobban kell rá figyelni, mert ott nehezebb pontosan beállítani a hőmérsékletet.
De a fedő sem fog ártani neki:)
Üdv:
Kata

564
libazsír 30 dkg
kacsamáj 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd