Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libazsíros-magos rudak

Libazsíros-magos rudak
Libazsíros-magos rudak
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán a legegyszerűbb sós nassolni való, mivel nem kell hajtogatni, pihentetni, keleszteni. Csak összegyúrom, és már sütöm is. Frissen a legfinomabb, nálunk nem is szokott másnapra maradni. Többféleképpen lehet variálni, ha a tetejére mákot, szezámot, tökmagot vagy reszelt sajtot szórunk.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, 200 °C-ra állítjuk.
  2. Egy tálba kimérjük a lisztet, és elkeverjük benne a sót és a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a túrót és a zsírt is. A túró zsírtartalmától függően teszünk hozzá 1-2 kanál tejfölt, összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és tetszés szerinti méretre vágjuk.
  3. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a rudacskákat belepakoljuk, közöttük kevés rést hagyva, hogy ne ragadjanak össze sülés közben. Tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk magokkal (vagy sajttal), és 18-20 perc alatt szép pirosra sütjük (alul-felül sütéssel).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 808
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

köménymagos rudacskák, magos rúd

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

359
finomliszt 40 dkg
libazsír 10 dkg
tehéntúró 25 dkg
tejföl 2 ek
2 teáskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tojássárgája 1 db
köménymag 0 ízlés szerint