Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libazsírral kent loksa

Libazsírral kent loksa
Libazsírral kent loksa
7 perc / előkészület: 5 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy szlovák nemzetű étel, amit sült kacsához és libához köretként esznek, vagy megtöltik párolt fehér káposztával, és megfőtt füstölt hússal tálalják.  

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megfőtt krumplit megpucoljuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A sót, lisztet hozzáadjuk, és összegyúrjuk.
  2. Kitesszük a lisztezett sodródeszkára, és egyforma gombócokat formázunk belőle.
  3. Mindegyik gombóc alá kevés lisztet hintünk, és kisodorjuk kerek alakúra. Figyeljünk, hogy ne legyen nagyon vékony, mert elszakadhat.
  4. Felforrósított, tiszta, száraz palacsintasütőbe tesszük, és mindkét oldalát átsütjük. Majd kiszedjük, és a lisztet, ami marad a palacsintasütőben, azt mindig kitöröljük száraz konyharuhával.
  5. A kész loksák mindkét oldalát libazsírral megkenjük, és melegen tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 620
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

libazsíros lepénykenyér, krumpli loksa, krumplis palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bomba35
Bomba35 / Bomba35 Tue, 2015-12-01 19:27

Kipróbáltam. Fél adaggal kezdtem, abból 5 db lett. Emlékeztet az íze a nagymamám olajban sütött krumplis pogácsájára :) Tejfölt majd sonkát tettünk rá, felcsavartuk és úgy ettük. Finom és laktató. Más "töltelékkel" is ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet.

Maszatka75
Maszatka75 Tue, 2015-12-01 16:37

Kedves Mindenki!
Balassagyarmaton és környékén is ismerik ezt a finom ételt. Ott egyszerűen csak LASKA az elnevezése és magában is nagyon finom!!!
Bátran ajánlom kipróbálásra! :)
...és nemcsak libazsírral finom!!
FINOM! :D
Szeretettel: Tanárki-Deák Rita

514
burgonya 1 kg
finomliszt 30 dkg
1 kávéskanál
libazsír 10 dkg