Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Likőrtorta

Likőrtorta
Likőrtorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetésnek szántam valakinek a tortát, de nem volt energiám túl sokat pepecselni vele. Nem is igazán az én világom. Így férjem és fiam beszálltak a rózsagyártásban kis ujjgyakorlatként. Igazán büszke vagyok rájuk.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd folyamatos habverés mellett kanalanként hozzáadagoljuk a cukrot, míg kemény és fényes lesz, aztán pedig a tojások sárgáit.
  2. A lisztet, sütőport, kakaót összekeverjük, és kis adagokban a felvert tojásos habhoz adjuk, és egy kanállal beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. 18 cm átmérőjű tortaformába tesszük a tésztát, aminek az alját sütőpapírral béleljük ki.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen kb 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük a tésztát, és félig nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.
  4. Ha teljesen kihűlt, kivesszük a formából, és rácsra tesszük.
  5. A krémlikőrt felmelegítjük, és belekeverjük a zselatint (vigyázzunk, hogy ne forrjon fel, csak forró legyen), aztán azonnal levesszük, és kevergetve hűtjük.
  6. A tejszínt egy edényben felforrósítjuk, feloldjuk benne a cukrot, és a csokoládét is hozzáadjuk. Levéve a tűzről addig kevergetjük, míg a csokoládé teljesen elolvad. Hűtőbe tesszük teljesen kihűlni.
  7. A hideg krémet elektromos habverővel kemény habbá verjük, közben hozzákeverve a zselatinos krémlikőrt is. A krémmel a kettévágott torta belsejét megkenjük, egymásra illesztve a tetejét és az oldalát is bekrémezzük.
  8. Egy serpenyőben mandulapelyhet pirítunk, mellyel kihűlése után a krémes tortát befedjük.
  9. A marcipánt kinyújtjuk vékonyra, 1-1,5 mm-re, köröket szaggatunk ki belőle kis pogácsaszaggatóval. A köröket úgy tekerjük egymás fölé, hogy félig fedje az előző kört. Így alakítjuk ki a rózsát, melynek szirmait utána tetszőlegesen igazíthatjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 907
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

whiskey-s torta, pirított mandulás torta, likőrkrémes torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-04-09 12:08

A torta nagyon guszta, szép. :)
Ami benne van, amiatt meg nagyon finomságos.:)
Nagyon ügyesek a férfiak a családban!!! :)
Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-04-09 16:15

Ugye? Nálunk lassan mindenki kiveszi a részét a kulináris alkotásból. Mi jöhet még ez után? Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-04-09 02:31

Megvan a whiskey hangulata, a színek nagyon behozzák! Igazan különleges!!! Jo csapat vagytok, gratulálok! T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-04-09 16:17

Köszönjük szépen. Pedig csak tanácstalanságból kézsítettem, mert nem volt határozott elképzelésem, mielőtt nekiláttam. Most már egymás keze alá dolgozunk. Üdv: Vass

304
tojás 3 db
gyümölcscukor 3 ek
1 csipet
rétesliszt 3 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 tk
baileys 1 dl
zselatin 1 teáskanál
gyümölcscukor 5 dkg
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 5 dkg
mandulapehely 5 dkg
marcipán 5 dkg