Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagyma chutney

Lilahagyma chutney
Lilahagyma chutney
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó ideje tervezem, hogy néhány chatneyt készítek a standard mangó chutney mellé. Sokrétűen felhasználható finomság ez. Ha az ember elszánja magát a hosszas főzögetésre, isteni dolgok kerekednek ki belőle. Mivel tervezem kacsa étel készítését, így nagyszerű íz lesz mellé ez a csemege.

Nagy szerencsémre barátaim vinotékát nyitottak, ahol a legjobb beszerzéseimet ejtem meg.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Vadhúsból késült pecsenyékhez, kacsához, sajtokhoz, pástétomokhoz, hideg sültekhez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felszeletelt lilahagymát 2 ek olívaolajon a babérlevéllel, borssal, kakukkfűvel lassú tűzön pároljuk fedővel lefedve kb. fél óra hosszat, időnként megkevergetve, vigyázva, ne barnuljon meg.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a balzsamecetet, a vörösbort és a narancs levét és reszelt héját, és további másfél órát rotyogtatjuk, míg a levét el nem fővi. A végén hozzáadjuk a szilvalekvárt, egyet rottyantunk még rajta.
  3. Steril üvegekbe töltjük, lezárjuk. Hűtőben hosszú ideig eltartható.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 52 954
elküldve: 5
receptkönyvben: 304
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lilahagymás csatni, vörösboros chutney lilahagymával, balzsamecetes lilahagymás szósz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sóstészta
Sóstészta Tue, 2013-10-15 21:22

Nagyon köszönöm én is a receptet!
Ma délután észrevettem, hogy rothadni kezdtek a lilahagymáim, ezért kerestem valamit, amihez el tudom őket használni, amíg még nem késő. Mivel előre nem készültem a dologra, így az alábbi változtatásokat voltam kénytelen eszközölni, mivel csak ez volt itthon: vörösbor helyett fehérbor, narancshéj helyett citromhéj, kakukkfű helyett zsálya. S meglepő vagy nem, de így is finom lett! Két kis üveggel tettem el, egy müzlistányérnyit pedig megettünk a vacsora (sült sertésszelet + tepsis burgonya) mellé! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-10-16 08:35

Szuper ötlet. Szerintem mindegy miből készül, ha passzolnak egymáshoz az ízek. A te variációd is nagyon tetszik. Ki fogom próbálni. Üdv: Évi néni

Ka-ta
Ka-ta Sun, 2013-09-01 15:42

Köszönöm a receptet ,igazából a fűszeres szilva lekváromhoz kerestem valamit ,de tökéletes!Remélem nem haragszol ,de én raktam bele fokhagymát és egy kis chilit,remélem ízleni fog a szerelmemnek !

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-09-01 17:28

Biztosan finom, ahogy elkészítetted, nagyon jó ötletnek tartom. Legközelebb én is kipróbálom. Köszönöm az ötletet. Üdv: Évi néni

kitike
Kitike / kitike Fri, 2012-11-09 11:23

Meg vagyok fázva, alig érzem az ízét, de így is valami ízorgia. A babérlevelet kifelejtettem, viszont a legvégén reszeltem bele egy kis csücsök gyömbért! Isteni! Köszönöm.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-07-20 15:42

Szia Halászkirály!

Megmondom őszintén nem tudom a választ, mert most készítettem először. Szerintem eláll, már csak a mangó chatneyból kiindulva. Készítettem több üveggel belőle, és ott felejtettem egy évre. Amikor kibontottam, nem volt semmi baja. Az okosok is bizonyára azért írják a hűtőt, mert nem vállalnák a rizikót, ha esetleg mégsem áll el sokáig. Végül is ez egy darabos lekvár. Praktikus kevesebbet készíteni, amit néhány hét alatt elfogyasztasz. Én két közepes üveggel gyártotta,m. Szerintem 2-3 alkalommal elfogy. A mangó chatneyból képes vagyok egy üvegnyit csak úgy kopaszon befalni, annyira szeretem. Üdv: Évi néni

kingfisher80
kingfisher80 Fri, 2012-07-20 11:48

Köszi a receptet! Csak hűtőben áll el, nem lehet úgy kezelni, mint mondjuk egy ajvárt vagy lekvárt?

142
lila hagyma 600 g
olívaolaj 2 ek
babérlevél 1 db
kakukkfű 1 tk
fekete bors 1 csipet
nádcukor 55 g
balzsamecet 3 ek
vörösbor 150 ml
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
szilvalekvár 3 ek