Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymalekvár Marcsiseftől

Lilahagymalekvár Marcsiseftől
Lilahagymalekvár Marcsiseftől
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme, mi mindenre jó a lilahagyma.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült rostélyossal, párolt rizzsel, kelbimbóval tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot serpenyőben enyhén karamellizáljuk, majd a megtisztított, fél karikákra szeletelt lilahagymát hozzáadva kis lángon, gyakran kevergetjük, megvárjuk, amíg a hagyma összeesik.

  2. Ízesítjük  fahéjjal, sóval, beleöntjük a vörösbort, és kis lángon pároljuk.
  3. Amikor a hagyma szétfőtt, hozzáadjuk a mézet meg a borecetet, és még 10 percig pároljuk.

  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 45
össznézettség: 54 127
elküldve: 14
receptkönyvben: 278
elkészítve: 19/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lilahagymás lekvár, vörösboros hagymalekvár, mézes lilahagymalekvár házilag

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szakiani
Szakiani Sat, 2013-08-24 15:47

Kedves Marcsisef!
Télire szeretném eltenni, de tartósítószer nélkül, ha egy mód van rá. Ha száraz duntsztba teszem, el fog állni?
Szakiani

evacili
evacili Sun, 2013-10-06 18:26

Kedves Szakiani!
Ha az üvegeket és a tetőket is sterilizálod ( én az üvegeket teleöntöm vízzel és a mikróban felforralom, a tetőket pedig egy lábos vízben a gázon ) + még teletöltés után 5 percre fejtetőre állítod, biztos nem lesz semmi baja.Biztonság kedvéért utána száraz duntszba is teheted. Én így fogom csinálni. Sosa semminek nem volt így baja. Egyébként a recept kitünő!
Üdv: Cili

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Mon, 2013-08-26 19:59

Kedves Szakiani!
Nem javasolnám, hogy ehhez a finomsághoz tartósító szert adjál. A lilahagymát egész évben vásárolhatod, és mindig frissen fogyaszthatjátok az ízletes lekvárt.
Üdv: Marcsi

Szakiani
Szakiani Fri, 2013-08-30 22:09

Kedves Marcsisef!
Ma kipróbáltam, és nagyon finom!
Mondjuk, amíg készült, addig valami borzasztó szaga volt( pedig szeretem a hagymát). De a végeredmény minden szenvedést megért :-)
Még egyszer köszönöm a receptet:
Szakiani

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2013-09-01 09:35

Kedves Szakiani!
Bizony ételek elkészítése néha "kellemetlen" illatokkal járnak,de a finom étel ízeinek élvezése kárpótol mindenért.
További szép napot kívánok!
Marcsi

BobMaster
BobMaster Thu, 2013-01-24 21:51

Nem volt itthon vörösbor, viszont volt nyitva aszú és balzsamecet... Isteni lett, kipróbálom majd az eredetit is!

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2012-12-02 10:21

Kedves Marcsi!
Van valami emléked arról, hogy a megadott mennyiség kb. mekkora kupac lett? Ugyanis karácsonyi ajándéknak szánom és minimum 2 db 350 ml-es üveget (azt a kis méretűt, amiben pl. natúr gombát árulnak) szeretnék megtölteni vele, de úgy érzem, a receptben megadott adag kevés lesz hozzá. A hagyma piszkosul összeesik, ezért úgy gondolom, a Te adagod 1 (max. 1,5) üvegre elég csak. Jól gondolom?
Üdvözöl: Koszider

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Sun, 2012-12-02 12:42

Kedves Koszider!
Óriási megtiszteltetés számomra, hogy az én receptemet választottad. Az meg még külön öröm, hogy karácsonyi ajándéknak szánod. Javaslom. hogy készíts dupla adagot azzal biztos tele lesz az általad említett két üveg és ha marad egy kevés biztosan nem fogod kidobni, hiszen ha áll pár napig a hűtőben még finomabb lesz hiszen az ízek jobban összeérnek.
Sok sikert és Boldog Karácsonyt kívánok.
Pusszantás. Marcsi

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2012-12-02 13:34

Köszönöm! Én is így gondoltam - túl sok biztos nem lesz, mert megeszem!
Neked is kellemes ünnepeket!
Koszider

vena
vena Mon, 2012-07-30 19:06

Uhh, de jól néz ki. Biztos, hogy kipróbálom!

175
lila hagyma 80 dkg
cukor 5 dkg
méz 2 ek
vörösbor 0.5 dl
fahéj 1 csipet
1 csipet
vörösborecet 1 dl