Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymás burgonyasaláta

Lilahagymás burgonyasaláta
Lilahagymás burgonyasaláta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott halhoz passzol leginkább, de mivel halat nem eszünk, mert sajnos nem szeretjük, ezért a rántott húsfélékhez szoktam köretként elkészíteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat megmossuk, majd sós vízben feltesszük főni.
  2. Addig elkészítjük a saláta mártását: A tojássárgájákhoz először cseppenként hozzáadjuk az olajat, majd vékony sugárban öntjük hozzá, miközben folyamatosan egy kézi habverővel keverjük.
  3. Hozzáadjuk a mustárt, sót, porcukrot, citromlevet, fehérborsot, végül a tejfölt.
  4. A lilahagymákat karikára vágjuk, majd a megpucolt és szintén karikára vágott krumplival a mártáshoz keverjük.
  5. Tálalás előtt 1-2 órát tegyük hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 31 804
elküldve: 10
receptkönyvben: 434
elkészítve: 17/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

majonézes burgonyasaláta, krumplisaláta, burgonyasaláta lilahagymásan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

680
kifliburgonya 1.5 kg
lila hagyma 3 közepes fej
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 3 dl
porcukor 1 ek
1 tk
citromlé 0.25 citromból nyert
mustár 1 ek
tejföl 330 g
fehér bors 1 kk