Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilahagymás zöldborsópogácsa

Lilahagymás zöldborsópogácsa
Lilahagymás zöldborsópogácsa
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten keresgéltem zöldborsós recepteket, hiszen lassan itt a borsószezon. Ezt a receptet Az élet napos oldalán találtam, nagyon megfogott a recept is, és a fotó is. Picit változtatva rajta, ez lett a végeredmény, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

A zöldborsópogácsához

A tejfölös mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót puhára főzzük. A főzőléhez adjuk egy csipet cukrot, és kb. 10 percig főzzük. Csak utána sózzunk.
  2. A lilahagymát és az újhagyma fehér részét vágjuk nagyon apróra.
  3. A tojáshoz adjuk reszelt sajtot, a borsót, a kétféle hagymát, zsemlemorzsát és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk és alaposan keverjük össze. Ha nagyon híg lenne adjunk még hozzá zsemlemorzsát. Felaprított petrezselyemzöldet is adhatunk hozzá.
  4. Vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle, és kevés olívaolajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. A mártáshoz valókat elkeverjük, és a langyos pogácsák mellé kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 856
elküldve: 15
receptkönyvben: 400
elkészítve: 11/23
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zöldborsós pogácsa, borsós pogácsa tejfölös mártogatóssal, zöldséges pogi mártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kanesz
kanesz Thu, 2012-06-28 13:02

Hmmm... nagyon fincsi volt! A 10 hónapos lányom és a roppant finnyás 10 éves fiam is boldogan majszolták. :) Köszi a receptet!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2012-06-13 07:45

Szia! Köszönöm, hogy megosztottad a receptet! A hétvégén elkészítettem - burjánzik a kertben a friss borsó :) -, és a férjemnek is nagyon ízlett. Igaz, hogy gluténmentes legyen, zsemlemorzsa helyett burgonyapelyhet tettem bele, de szerintem ugyanolyan jó lett. Felvettem az állandó repertoárba! Köszi :))

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Wed, 2012-06-13 17:02

Kedves Nyihaj!
Nagyon szívesen!! Örülök, hogy tetszett a recept, annak meg pláne, hogy még a férjednek is bejött! :)
Jó ötlet a burgonyapehely is! :P
üdv: bea

663
zöldborsó 0.5 kg
lila hagyma 0.5 közepes fej
újhagyma 3 db
tojás 2 db
sajt 16 dkg
zsemlemorzsa 5 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
tejföl 450 g
lila hagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
újhagyma zöldje 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint