Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilakáposzta-krémleves

Lilakáposzta-krémleves
Lilakáposzta-krémleves
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta állt a hűtőben egy szép kis lila káposzta. Arra gondoltam, kipróbálom, hogyan működik krémlevesben. Azért neveztem el "tündérlevesnek", mert ezzel az elnevezéssel szerintem a legfinnyásabb gyerek is rávehető, hogy zöldséget egyen. :) Pláne, ha ilyen varázslatos színe van! A szomszéd gyerekeknél legalábbis bevált. Azt meg, hogy miből készült, elég a végén is elmondani.... ;)

A "felnőtt verzióba" 1-2 deci száraz vörösbort is ajánlok, nagyon pikánssá teszi az összhatást.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felszeljük, a vajon megdinszteljük, közben hozzáadjuk a cukrot, és kicsit karamellizáljuk. Közben lereszeljük vagy vékonyra szeljük a lila káposztát, majd rárakjuk a hagymára, hogy párolódjon kicsit.
  2. A krumplit és az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, és rátesszük a káposztára. Kicsit hagyjuk még párolódni az egészet, közben ízlés szerint sózzuk, fehér borsozzuk, és mehet bele a római kömény, valamint a fahéj is. Érdemes egy-két kanál almaecetet tenni rá, mert akkor a káposzta gyönyörűen megtartja a lilás színét.
  3. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. (Nekem kb. másfél liter kellett, de ha nagyon elforr, lehet még pótolni.)
  4. Kb. 30-40 percig főzzük közepes lángon, hogy a káposzta jól megpuhuljon. Ha kész, turmixgépben vagy botmixerrel leturmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre. Hozzákeverjük a főzőtejszínt, és még egyet rottyantunk rajta, közben ízlés szerint tovább fűszerezzük, ha szükséges.
  5. Pirított tökmaggal, napraforgómaggal, extra római köménnyel, petrezselyemmel díszíthetjük. Jó étvágyat kívánok.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

NorcsaBorscsa

Mióta szakács: 2016.05.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Tündérleves, lila leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

142
vöröskáposzta 1 kis fej
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 1.5 ek
burgonya 3 közepes db
alma 1 közepes db
almaecet 1 ek
római kömény 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 1 ek
főzőtejszín 100 ml
víz 1.5 l