Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lilakáposztával töltött almapaprika

Lilakáposztával töltött almapaprika
Lilakáposztával töltött almapaprika
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőmtől van a recept, de ő nem lilakáposztával készíti. Mikor kislány voltam, akkor ettem ilyet utoljára egy rokonunknál. Gondoltam, kipróbálom ezzel a recepttel. Nagyon finom lett, és mint látni, nagyon mutatós is. A lilakáposzta teljesen megfesti a levet.

A családom erőspaprikából is szereti! Aki édesebben kedveli, 30 dkg cukrot tegyen hozzá, úgy csemegésebb lesz. Nekünk is így bejött! Érdemes hibátlan, egészséges szép paprikákat választani! Nem kell felfőzéssel, dunsztolással bajlódni, így is eláll sokáig. A lé kb. 2 db 3 l-es üvegbe elég, de ezt a paprika nagysága is határozza.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Savanyúságként bármihez ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta külső, csúnyább leveleit leszedjük, és a káposztát legyalulás után enyhén besózzuk.
  2. A paprikát alaposan megmossuk, és csumáját kivágjuk belőle.
  3. Elkészítjük a levet: A vízbe beletesszük a cukrot, a sót, az ecetet és a borkénport, majd alaposan összekeverjük.
  4. A besózott lilakáposztát jól kinyomkodjuk, és lazán a paprikába töltjük.
  5. Tiszta üvegekbe rakjuk, ráönjük az elkészített levet, rászórunk pár szem borsot, és készen is van.
  6. Mielőtt a tetejét rátesszük, várunk egy kicsit, ha leülepedik, még öntünk rá a léből. Már mehet is a polcra!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 14 285
elküldve: 6
receptkönyvben: 151
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

vnémarika

Mióta szakács: 2011.06.13.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almapaprika, savanyúság

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koncz László
Koncz László Mon, 2019-01-28 15:11

Mifelénk vöröskáposztával töltött paprikának nevezik ezt a savanyúságot,amibe őrölt köménymag is kerül és zöldpaprikába töltik a vöröskáposztát.

zsoharkati
zsoharkati Wed, 2015-09-16 15:33

Kedves Marika!
A levet nem kell forralni?
Köszönöm válaszod!
Kati

moncska
moncska Sun, 2013-09-15 13:36

Szia, vajon el lehet ezt a toltott parikst masfrle parikabol is kesziteni, pl: pritamin? Angliaba nem nagyon van almapaprik:-(!! Koszonom a valaszt elore is! Nagyon szeretnem elkesziteni!

vnémarika
vnémarika / vnémarika Thu, 2013-09-19 20:45

szia moncska!
Őszintén szólva még pritaminpaprikából nem készítettem el, de már hagyományos TV-paprikából kipróbáltam. Szerintem jó lehet abból is, csak legfeljebb jó nagy üvegbe kell majd tenned. /Gondolom azok sokkal nagyobbak./ Majd írj, hogy milyen lett! Szia!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Mon, 2012-05-07 18:29

Én zöldpaprikát töltöttem fehér káposztával. Csodálatosan sikerült.
Most többet kell készítsek mert már elfogyott:-)
Köszönöm! Vira

350
almapaprika 3 kg
vöröskáposzta 1.5 kg
víz 2 l
ecet 4 dl
9 dkg
cukor 30 dkg
borkén 1 teáskanál
fekete bors 6 szem