Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lili-kifli

Lili-kifli
Lili-kifli
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a Lili-kifli gyerekkorom egyik kedvelt sütije volt. Pepike nevű nagyim készítette nekünk. Emlékszem rá, amikor elővette a Váncza féle "A mi süteményeskönyvünk" című receptgyűjteményt, mely még első kiadásban volt meg neki, (1936-os) és lapozgatta. Akkor már tudtuk, hogy nemsokára valami finomságra számíthatunk. Mindig megkérdezte, na, mit süssek most gyerekek? Mi pedig lelkesen bökdöstünk a képekre ilyet-ilyet! Ez a kifli az egyik legtöbbet sütött volt, s ami külön előny, kevés hozzávaló-egyszerű elkészítés. Ő legtöbbször házi baracklekvárral készítette, leginkább ez illik hozzá. Mi nemrég találtunk az Arbat nevű boltban homoktövislekvárt, és ezt is nagyon finomnak tartom ehhez a sütihez. Kellemesen savanykás íz, és nagyon egészséges. Ezt a süteményt kedvelni fogják azok is, akik igazából kevés édességet fogyasztanak, hiszen csak annyi cukor van rajta, amivel a végén meghintjük.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nagyszerű délutáni kis édesség, vagy zsúrokra is alkalmas.
pH besorolás: erősen savasít


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
  2. Eldolgozzuk a vajjal, kezünk között elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Belekeverjük a túrót, és jól átgyúrjuk.
  4. Kivajazunk két sütőlemezt, vagy nagyobb tepsit, és a sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát lisztezett deszkán késhát vastagságúra nyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. A háromszögek alja kb. 6-7 cm-es, míg a háromszög magassága (nem a másik két oldala, hanem a magassága!) kb. 8 cm.
  6. Egy teáskanállal mindegyik háromszög alsó harmadába teszünk egy kevés lekvárt, ez kb. 1/5 tk lesz kiflinként. Többet nem érdemes, mert a feltekeréskor kijönne.
  7. Ezután feltekerjük a kis kifliket, s a kikent sütőlemezre helyezzük őket egy kis távolságot hagyva egymástól.
  8. Betesszük a sütőbe, és sütjük kb 15 percig, míg a kiflik rózsaszínűek nem lesznek.
  9. Amint kész, kivesszük, egy tálra szedjük őket, és meghintjük jól vaníliás porcukorral.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 18 695
elküldve: 6
receptkönyvben: 432
elkészítve: 10/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós tésztájú kiflik lekvárral töltve, lekvárral töltött túrós tésztájú kiflik

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2015-07-03 21:04

Kedves Mrs Smith!
Azt szeretném kérdezni hogy sima lekvárral is meg lehet csinálni?
Félek hogy kifolyna... vagy mit gondolsz arról ha kevés édes morzsával összekeverem a lekvárt és azzal tölteném meg?
Előre is köszönöm szépen :)

viki82
viki82 Fri, 2013-03-22 03:48

Megcsinaltam, nagyon finom volt, nagyon jo volt a tesztaval dolgozni. Mostantol a kedvencek koze fog tartozni. :)

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2013-02-17 17:29

Kérdésem: mi az a sütésálló lekvár?
Mi a különbség a sütésálló és a nem sütésálló közöttt?
Köszi a választ.

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2013-02-04 13:33

Évek !! óta szemezgettem a recepttel de valahogy sosem úgy alakult. Aztán a múlt héten egy hétköznapi este vacsorára túrós tésztát készítettem és a fél kilós túrónak a fele megmaradt. Kárba nem hagyjuk menni, megromolni nem hagyhatjuk, ki nem dobjuk! Na és akkor az eszembe ötlött a Lili-kifli már réges rég színesben kinyomtatott és lefűzött receptje és azon a szombati délutánon a 3 csemetémmel közösen el is készítettük. A tészta valóban tökéletesen kezelhető és kellően megédesíti a lekvár. Frissen sülve nagyon isteni! Másnap úgyszintén!

ercsibaba
ercsibaba Fri, 2012-09-07 21:30

A tészta jól kezelhető, a kiflik finomra sikerültek. Nagy sikerem volt. Köszönöm a receptet!
Üdv.: Erika

ildi pipi
ildi pipi Sun, 2011-09-25 20:32

Megcsináltam fél óra sem telt el elfogyott!Köszi a receptet!!

kh
Jahin / kh Wed, 2011-01-12 19:04

Kedves Mrs Smith!Elkészült a Lili-kifli szilvalekvárral,nagyon jó lett,így is,hogy a hűtőben állt előtte a tészta!Köszi....:-)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-05-08 23:48

Kedves Hajni!:) Örülök, hogy ízlett! Reméltem, hogy jó lesz a tészta hűtő után is! Most már legalább biztos is lehetek benne...:DDD a legjobbakat: Mrs Smith

549
finomliszt 25 dkg
vaj 20 dkg
tehéntúró 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 késhegynyi
sütésálló lekvár 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek