Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limara pirított hagymás kenyere- Hagymás kenyér 2.

Limara pirított hagymás kenyere- Hagymás kenyér 2.
Limara pirított hagymás kenyere- Hagymás kenyér 2.
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer vettem életemben hagymás kenyeret, a budai Skála aljában lévő néhai Kaiser's-ben. Isteni volt. Amint megláttam a receptet Limára oldalán, nem volt kérdés, hogy reprodukálni fogom azt a csodás ízélményt. Mindenkinek bátran ajánlom!

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A félkarikákra vágott hagymát a vajon aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük hűlni.
  2. Összeállítjuk, dagasztjuk a tésztát, de a pirított hagymát csak a legvégén, óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze, kézzel dolgozzuk bele.
  3. Kiolajozott kelesztőtálba tesszük, és hagyjuk duplájára kelni.
  4. Majd enyhén lisztezett felületre borítjuk, és téglalap formára lapogatjuk.
  5. Mindkét szélét visszahajtjuk, feltekerjük a tésztát.
  6. Sütőzacskóba tesszük, így kerül az állítható kenyérformába (ami nekem nincs, így én a jól bevált, 8 l-es, kacsasütő jénaimban sütöttem).
  7. Ismét hagyjuk duplájára kelni.
  8. Belenyúlunk a zacskóba, s hosszában végigvágjuk egy pengével.
  9. Néhányszor vizet permetezünk a zacskóba, lezárjuk a száját.
  10. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk (én 100 foknál tettem be a jénait, hogy szokja a kiképzést), így sütjük 30 percig, majd 200 fokon újabb 15 percig. Ha kell, takarjuk le 30 perc után a tetejét egy alufóliával, mert a hagyma könnyen megég!

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32x22x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 269
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kenyér pirított hagymával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Thu, 2012-07-12 21:49

Kedves Zit!
Szeretném megkérdezni, hogy a sütőzacskóban sütésnél ugyanúgy meg kell böködni a zacsi tetejét, mintha húst sütnék benne? Nekem van kacsasütő edényem, de nem jénai. És olyan nagy, ill. magas, hogy a rácsot rögtön az első sínbe kell tennem. Így viszont elégett a kenyerem alja. Máskor simán gáztepsin sütöm a kenyeret, gőzzel, és többször lefújom. De zacsiban még sosem próbáltam! Az edényes megoldást pedig ezennel el is felejtem. Előre is köszi!

225
víz 2.3 dl
1.5 tk
aszkorbinsav 1 csipet
burgonyapehely 4 dkg
öregtészta 20 dkg
finomliszt 40 dkg
cukor 1 teáskanál
élesztő 1 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
vaj 2 dkg