Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lime keksz

Lime keksz
Lime keksz
35 perc / előkészület: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept innen származik (angolul tudóknak).
Nekem kb. 1/2 csésze cukor elég volt a kb 1,5-2 ek léhe a máznál.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Tipp: Lime helyett természetesen használhatunk egyéb citrusfélét is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szitáljuk össze a lisztet a cukorral és a keményítővel.
  2. A vajat keverjük habosra, majd adjuk hozzá apránként a lisztes keveréket és a lime-alkatrészeket is.
  3. Felezzük el a tésztánkat, és lisztes kézzel formázzunk 1-1 rudat belőlük.
  4. Csomagoljuk fóliába, majd tegyük hidegre minimum 2 órára (nekem egy éjszakát pihentek).
  5. Vágjunk fél centis korongokat a tésztából, majd helyezzük őket sütőpapíros tepsibe.
  6. Előmelegített sütőben süssük őket, míg a szélei el nem kezdenek barnulni.
  7. Vegyük ki, és hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  8. A mázból kiskanállal tegyünk a kekszünk közepére egy kis pacányit, és szépen simítsuk el.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 836
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Afraa

Mióta szakács: 2010.04.17.
39 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citrusos keksz, lime-os ropogós keksz citrusos mázzal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jcs
jcs Fri, 2012-10-19 14:57

Sziasztok! Sokáig csak nézegettem a receptet, mert én kezdő szakácsként jobban szeretem, ha nem csészézni kell (mert ugye ki tudja, kinek mekkora csészéje van), hanem pontos súlyok vannak megadva. Ha más is így van vele, akkor segítség képpen megadom, hogy én hogy adagoltam: 75 g liszt, 25 g porcukor, 25 g keményítő, 50 g vaj, fél lime leve, fél lime héja. Mázhoz: 50 g porcukor, fél lime héja, 2 ek lime leve. Fontos, hogy a mázat elég akkor elkészíteni, amikor már kihűlt a keksz, mert megkeményedik. Valamint nekem 160 fokon picit tovább kellett sütni. Azt majdnem elfelejtettem, hogy finom lett a keksz.

875
finomliszt 1 bögre
porcukor 0.5 bögre
kukoricakeményítő 0.5 bögre
vaj 20 dkg
limelé 1 ek
lime héja 2 teáskanál
porcukor 1.25 bögre
lime héja 1 teáskanál
limelé 3 ek