Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lime-os almás pite *Zvezda* konyhájából

Lime-os almás pite *Zvezda* konyhájából
Lime-os almás pite *Zvezda* konyhájából
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben észrevettem, hogy a különböző évszakokban kapható almák nem ugyanolyan ízűek, sokszor hiányzott a hagyományos almás pitéből az alma karakteres, savanykás íze, ami számomra a legjobb ebben az édességben. Ezért találtam ki ezt a lime-os megoldást, ami összhangba hozza az édes, porcukros tetejű tésztát és a savanykás tölteléket. Isteni!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a cukrot, margarint, tojást összegyúrjuk, majd a tésztát lazítjuk a tejföllel és a tejjel. Másfél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Ezalatt lereszeljük az almákat, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fahéjat. A lime héját a gyümölcshúsig levágjuk, hogy ne legyen rajta a kesernyés fehér réteg, majd vagy turmixgépbe rakjuk, vagy nagyon apró, picike kockákra vágjuk egy éles késsel, hogy ne veszítsünk sok levet, és ezt is belekeverjük a masszába. Búzadarával (3-4 evőkanál) csökkentjük a töltelék nedvességtartalmát. 
  3. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, egyet kivajazott/sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk, rátesszük a tölteléket, majd a másikkal lefedjük. Villával szurkáljuk meg a tetejét, és tegyük a sütőbe 40 percre 180°c-ra!
  4. Amikor kész van, egy kanál cukrot, 2 kanál citromlevet és 2 kanál vizet keverjünk össze, kenjük meg szilikonos ecsettel a még forró sütemény tetejét ezzel a keverékkel, majd egy órán át hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, szórjuk meg bőven porcukorral!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 348
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zvezda

Mióta szakács: 2013.03.14.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos almás pite, pite almás töltelékkel, almás lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

573
finomliszt 500 g
cukor 200 g
margarin 250 g
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
tej 1 dl
vaj 1 ek
alma 7 közepes db
lime 1 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
búzadara 4 evőkanál
víz 2 ek
citromlé 2 ek