Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lime-os mahi-mahi filé újhagymás karalábéval

Lime-os mahi-mahi filé újhagymás karalábéval
Lime-os mahi-mahi filé újhagymás karalábéval
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik boltban épp tengeri herkentyűk voltak akciósak, ott találtam ezt a mahi-mahi filét. A szeletek ránézésre lazac-steakre hasonlítanak, és hasonlóan tömény húsa van, nem az a könnyed, vizes, mint a tengeri halaknak általában. A lazaccal ellentétben ez a hal nem a zsír-, hanem a fehérjetartalmának köszönhetően ilyen tápláló (tápértéke 100 g-ban: 161 kcal, 38 g fehérje, 2 g zsír, szénhidártot nem tartalmaz).
A mahi-mahi egyébként hawaii név. A hal világszerte megtalálható a mérsékelt, szubtrópusi és trópusi övezet tengereiben is. 4-5 évet él, és 7-13 kg-ra nő meg.
A karalábé pedig az egyik kedvenc zöldségem (mondjuk minden 2. zöldség a kedvencem :P), szoktam enni nyersen, főzve, most kicsit másképp készítettem el.

hozzávalók / 1 adag

A halhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha a halfilék fagyasztottak, kiolvasztjuk őket, besózzuk, és rányomjuk a lime levét (1-2 karikát dísznek félreteszünk).
  2. Egy serpenyőben nagy lángon megpirítjuk a hal mindkét felét, majd kis lángon tovább sütjük, akár fedő alatt is. A mahi mahi húsa elég tömény, nem fog nagyon vizet engedni.
  3. Miközben elkészül a hal, meghámozzuk a karalábékat, és felkarikázzuk, ha túl nagyok a karikák, félbevágjuk őket.
  4. A kész halat kivesszük a serpenyőből, és beletesszük a karalábészeleteket. Ezeket is jól megpirítjuk. Sütési idejük attól függ, hogy mennyire akarjuk nyersen hagyni. Ha meg szeretnénk puhítani, akkor érdemes párolni úgy, hogy aláöntünk egy kis vizet, és lefedjük egy időre.
  5. Közben felkarikázzuk az újhagymákat, és kicsit sütjük őket közepes lángon a karalábékkal. Megsózzuk, és fokhagymázzuk a zöldsgeket.
  6. A kész halfilére és köretre borsot őrölünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 665
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimi

Mióta szakács: 2011.06.16.
19 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
adag: 1 főre
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tengeri halfilé párolt karalábéval, lime-os mahi mahi halfilé,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

357
hal 18 dkg
lime 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
karalábé 1 közepes db
újhagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint