Ezt a receptet egy kedves kolleganőmtől hallottam, akinek a lánya sokat élt Franciaországban, onnan hozta "haza" ezt az elkészítési módot, ezért jelöltem be a farncia konyhát, persze ez egyáltalán nem biztos hogy így van...
Elsőként idegenkedtem a gondolattól de kipróbáltam, és nagyon jó ízharmónia!
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, mégis számomra olyan különleges.
Hozzászólások (9)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Alufóliában esetleg el lehet készíteni ezt a halat?Sokan mondják a fóliás halat...én még sosem csináltam.Van esetleg receptetek?
Kedves Crazygirl26!
Nyugodtan próbáld ki az alufóliás megoldást,biztos vagyok benne,hogy ugyanolyan finom lesz,minden alufóliában készült étel jó szerintem,én gyakran használom a módszert.
Szerintem különösebb recept nem szükséges hozzá,a hal mellé egy nagyon pici olívaolaj,vagy vaj mehet,de a saját levében is megpárolódik,de ezt a receptet el tudom úgy is képzelni,hogy a fóliába teszel mellé lime karikákat is:)
Majd írd meg ha kipróbáltad,kíváncsi vagyok milyen lett,hogy ízlett?
Üdv..Zsuzsi
A Pangasius nagyon finom, az ember azt hinné, tengeri hal, pedig édesvízi! Én inkább frissen őrölt borsot teszek rá, az még jobban kihozza az ízét.
Kedves Dietje!
Igen,valóban fini halacska,nagyon szeretjük,engem is meglepett mikor utánanéztem,milyen hal is valójában.
Én a "rossz" gyomrom miatt nem borsoztam meg,nem szabad borsozom sajnos...de néha megtörténik:)
Üdv.:Zsuzsi
Használj helyette borsikafüvet, azaz csombort! Pótolja a bors ízét, a káros hatások nélkül. Zölden is, szárazon is jó.
Üdv: Edit
Köszönöm a tippet Dietje,a Borsikafüvet nagyon szeretem amúgy is,de ez még eszembe sem jutott,nagyon jó ötlet,kipróbálom!Üdv.:Zsuzsi
Kedves Zsuzsi,
hogy csinálod a kupac formájú rizst? Nekem rendszerint szétesik, még csak vendéglőben ettem igazit, és nagyon szeretem!
Üdv, Dietje
A megfőtt rizst beleteszem egy kis kávéscsészébe,jól belenyomkodom,és utána fejére állítom,és "kikopogtatom" belőle:)
Lehet nekem azért sikerül,mert a rizsem mindig ragadósra sikerül,így jól összetapad:D
Sosem főztem még pergős rizst,de annyira nem is szeretem:)
Üdv.:Zsuzsi
Ahá, szóval ragadós rizst kell főzni! Nálunk a pergős rizst szereti a fiam, úgyhogy csak azt főztem eddig. Ki lesz próbálva, hogy ilyen rossz magyarsággal fejezzem ki magam. Köszi!
Dietje