Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limekrémes cupcake gyümölcsökkel

Limekrémes cupcake gyümölcsökkel
Limekrémes cupcake gyümölcsökkel
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepetés szülinapi buliba készültünk, ez volt az egyik finomság, amivel érkeztünk. :)

Először csak egy gyors muffint szerettem volna a bevált csupacsokis muffin receptem alapján, mint édes süti, de mire elkészültek. kedvet kaptam a díszítéshez is. :)

Szépek voltak, cukik és finomak.

hozzávalók / 10 adag

Muffin

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Muffin

  1. Gőz felett olvasszuk fel a csokit és a vajat.
  2. Egy tálban keverjük habosra a tojást és a cukrot, majd adjuk hozzá a lekvárt, a narancslevet és az olvasztott csokit és vajat. Érdemes kísérletezni, hogy kinek milyen lekvárral ízlik a legjobban, én eperlekvárral szeretem. A narancslé helyett, ha épp nincs otthon, megfelel más gyümölcsös folyadék is, akár szörp vagy gyümölcstea, de az étcsoki és a narancs isteni együtt.
  3. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet és a sütőport.
  4. A jól kikevert masszát muffin formákba kanalazzuk, majd előmelegített sütőben légkeverésen 175 °C-on 20-25 percig sütjük, amíg szép ropogós nem lesz a teteje.

Krém

  1. A szobahőmérsékletű krémsajtot, vajat kézi mixerrel keverjük el jól. Keverés közben adjunk hozzá annyi tejszínt, amennyire szeretnénk könnyíteni a krémen (azért nem árt, ha a krém meg is tud állni a "lábán").
  2. Majd végül keverés közben szitáljunk annyi porcukrot a krémbe, amennyire szeretnénk, hogy édes legyen, és szintén az ízlésünknek megfelelően csavarjunk bele fél vagy egy egész lime levét.
  3. A krémet töltsük habzsákba, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.

Díszítés

  1. A muffinok közepét kiskanállal vagy erre a célra készült kiszúró eszközzel kivesszük. A lyukakba a balzsamecettel elkevert eperlekvárból töltünk egy keveset.
  2. A habzsákban lévő krémmel kezdjük el díszíteni a kis tortánk tetejét.
  3. Majd apróra vágott gyümölcsdarabokkal koronázzuk meg a dekorációt. Csak egy tipp, az eperhez mind színben, mind ízben jól passzol némi finomra aprított, friss bazsalikom.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 999
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

habos muffin, krémes gyümölcsös cupcake

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

440
étcsokoládé 10 dkg
vaj 10 dkg
tojás 2 db
cukor 15 dkg
finomliszt 15 dkg
lekvár/ dzsem 10 dkg
narancslé 3 evőkanál
sütőpor 2 teáskanál
krémsajt 25 dkg
vaj 5 dkg
habtejszín 1 dl
porcukor 1 csapott ek
limelé 1 lime-ból nyert
eper 5 dkg
áfonya 5 dkg
mangó 5 dkg
eperdzsem 3 ek
balzsamecet 1 ek