Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limetorta 2.

Limetorta 2.
Limetorta 2.
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Vidék Íze 2010. februári számában jelent meg ( 27. o).
A torta Évi sógornőm kezeit dícsérik. Köszönjük!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporral elvegyített lisztet tálba szitáljuk.
  2. Beledolgozzuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és vajat.
  3. A z egészet sima tésztává gyúrjuk, majd kettéosztjuk, és egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
  4. Vajjal kikenünk egy tortaformát, miután a gyűrűjét levettük (ez most nem kell a sütéshez).
  5. A kétféle színű tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd csíkokra vágjuk. A világos és a sötét tésztacsíkok felét csigavonalban a tortaforma aljára rakjuk, és kb. 12 percig sütjük előmelegített sütőben.
  6. A másik felével ugyanígy járunk el, de ezt a lapot közvetlenül a sütés után 12 db tortaszeletre vágjuk, és félretesszük.
  7. A pudingot a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük. (Ha nem lehet kapni citromos pudingot, akkor a vaníliapuding sok citromlével és reszelt héjával vagy citromaromával helyettesíthető.)
  8. A zselatinlapot 3 ek hideg vízben megpuhítjuk, kinyomkodjuk, és a forró pudingban feloldjuk. (Lapzselatin helyett jó a hagyományos zselatin is, csak azt kell nézni, hogy hány dl folyadékhoz használjuk, és annyi gr. kell.)
  9. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt pudingba forgatjuk óvatosan.
  10. A lime-ot meghámozzuk,  és a gyümölcs húsát darabokra vagdosva a pudingba forgatjuk.
  11. A kisült alsó lapot (ami nincs szeletekre vágva) ráhelyezzük a tortaforma aljára. Körbevesszük a gyűrűvel, és rásimítjuk a pudingos masszát a tésztára.
  12. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
  13. Végül a 12 szelet tésztát elosztjuk  a torta tetején (ezt a könnyen szeletelhetőség miatt érdemes így).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 732
elküldve: 3
receptkönyvben: 232
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditka

Mióta szakács: 2008.09.22.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

limetorta pudingos krémmel, omlós tésztájú limetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

899
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 tk
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
vaj 12.5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 1 ek
pudingpor 1 tasak
tej 5 dl
lapzselatin 8 db
habtejszín 2.5 dl
lime 1 db