Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limoncello házilag

Limoncello házilag
Limoncello házilag
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (64)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még mindig tart a citrom-szerelem, ami a sós citromnál és a vele készült receptnél kezdődött és még folytatódik is.
Születésnapra készült a házi limoncello. Jóuram legjobb barátja, emellett sógora épp a 45-öt ünnepelte. Ő az, akit elég nehéz meglepni, mindig fejtörést okoz, minek is örülne. Mivel lelkes, de mértékes gyűjtője mindenféle finom italnak, így azon kezdtünk el gondolkozni, hogyan is lehetne valamit házilag otthon előállítani. Így esett a választás a limoncellora, amihez csak citrom kell és tiszta szesz. Természetesen a patikusnak a szemébe nevettünk, amikor 1 dl-t kb. 900 forintnak megfelelő összegért akart eladni (itt Németországban szabadárasak a patikák és a legdrágább bevásárlóhelynek számít mondjuk Dolce & Gabbana után), ezért egyszerűen megvettünk 2 üveg vodkát, aminek nem is kell annyi higítás, hiszen eleve már csak 40%-os.
Hogy miért még éppen zöld citrom?
Nos, a recept, amit egy capri-i manufaktúra honlapján találtunk, azt mondja, ettől lesz szebb a színe és teltebb az íze is, mert a héj az üvegben érik meg. Szkeptikus voltam ugyan, de épp ezért két üveggel készítettünk. Egyet már érett sárga citromból, egyet pedig a még zöld, félig éretlenből.
A különbség már az első percben meglátszott, ahogy az alkoholt a citromhéjra öntöttük: a még zöldes-sárgás citrom azonnal pompás színt eresztett, ehhez a sárga citromnak egy egész nap kellett utána. A végszót a kóstolás mondta ki: teltebb az íze a még kicsit éretlen citrom héjából készültnek - de be kell valljam, a másik is fergetegesen finom. Ha nem lett volna egymás mellett a kettő, hogy különbséget próbáljunk meg tenni, nem ment volna.
Hát, így készült el a limoncellonk, azóta bizony gyakran kortyolgatjuk, mindannyiszor mosolyogva, hogy ez bizony a mi "pincénkből" származik. Sok szeretettel a Smith-eknek, akik nagy limoncello rajongók!
Ehhez kapcsolódó recept hamarosan.

hozzávalók / 12 adag

Az 1. változathoz

A 2. változathoz

ajánlat

FONTOS: csak és kizárólag bio citromból készítsük. A nem bio citrusokon, de még a banánon is vegyszer van, amit veszélyes "elfogyasztani".
Bővebben ebben a cikkben olvashatsz erről.
pH besorolás: erősen savasít
A megmaradt, megkopasztott citromok igen hamar kiszáradnak. Én most jam-et készítettem belőlük, de ezt nem ajánlom senkinek, elég babra meló. Facsarjuk ki a levét, töltsük üvegbe és használjuk fel. Ez a legjobb, amit tehetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citromokat nagyon vékonyan, hogy csak a sárga részt szedjük le, meghámozzuk. A fehér részt nem. Például jó éles krumplipucolóval.
  2. 1 literes üvegekbe pakoljuk-nyomkodjuk, mindkét üvegbe 7-7 citromot pucolunk bele.
  3. Felöntjük a vodkával vagy szesszel, az üveget lezárjuk és két hétig sötét, hűvös helyen állni hagyjuk.
  4. Két hét után elkészítjük a szirupot: a vízben felolvasztjuk a cukrot, majd hagyjuk kihűlni és a mennyiséget elfelezve a két üvegbe töltjük.
  5. Újabb 2 hétig állni hagyjuk, közben néha érdemes megforgatni, kicsit megrázogatni őket. (Elvileg már ekkor is fogyasztható, de a plusz cukros oldatban eltöltött 2 hét segít jobban összeérni az ízeknek.) Ekkor kóstoljuk meg, ha még édesebben vagy kevésbé alkoholosan szeretnénk, plusz víz vagy cukros szirup óvatos adagolásával beállíthatjuk a nekünk leginkább tetsző ízt vagy az alkohol fokát.
  6. Ha a két hét letelt, színezetlen, fehér papírtörlőt vagy kávéfiltert teszünk egy tölcsérbe és azon keresztül lassan átszűrjük a végleges üvegbe.
  7. Jégre téve, jól lehűtve fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 71 283
elküldve: 13
receptkönyvben: 985
elkészítve: 35/41
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
alkalom: karácsonyi gasztroajándék
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromlikőr házilag, házi limoncello, házi citromlikőr

Hozzászólások (64)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sun, 2017-11-12 19:08

Szülinapra készítettem, és még pont belefért a 2x2 hét várakozás. Csodálatos lett az íze, szine, úgy csillogott, ahogy kell. Nagyon jók az arányok.Igaz, többször is le kellett szűrnöm, mert valószínüleg nem volt elég sűrű a papír, de a végeredmény tökéletes lett. A vendégek közül többen is azonnal elkérték a receptet. Az ünnepelt szerint jobb lett, mint a bolti. Nagyon köszönöm, hogy feltöltötted a receptet. Zsuzsa.

LasloGaleazzi
LasloGaleazzi / LasloGaleazzi Fri, 2015-11-06 16:58

ITT A LIMONCELLO KÉSZÍTÉS RECEPTJE EGY SORRENTINOI SZAKÉRTŐ SZEMÉLYES ELMONDÁSA ALAPJÁN: >> > > Tegnap vettem egy üveg 95%-os alkoholt és fél liter vodkát. (8 - 8 €)
Ehhez vásároltam ma 12 db nem túlérett citromot, amelynek majd
csak a vékonyan meghámozott héja fog kelleni. Azt hozzáteszem egy
3 literes zárható üvegbe öntött 1 liter alkoholhoz és hagyom 10 napig érlelődni. (Van aki kicsit kevesebbet, van aki többet mond)
Akkor felforralok 1 liter vizet és felolvasztok benne szűk 1 kg kristálycukrot. Amikor ez kihűlt hozzáöntöm a szirupot az alkoholhoz. Van aki még egy hétig hagyja állni lezárt tető alatt, van aki szinte azonnal egy tölcsérbe helyezett szűrő papíron, vagy vattán keresztül leszűri a végleges üvegébe.
Ezt hívják Limoncellonak, Olaszország egyik legkedveltebb italának.
Tessék elkészíteni a leírtak alapján!

zsuzsika61
zsuzsika61 Sun, 2014-12-28 16:30

Megtörtént a több hetes érlelés, gyönyörű lett a színe, csodálatos az illata de amikor leszűrtem és hozzáadtam a kihűlt szirupot tejszerűvé vált az addig aranysárga ital.
Mit rontottam el? Tudok-e valamit csinálni vele? 1 liter tiszta szeszt használtam hozzá.

n.fatime
n.fatime Thu, 2014-12-04 13:04

Valaki segítseeen!
Kb. 3 napja nekiálltam a limoncellonak, de sajnos a fehér héját is beletettem. Ha még ma kiszedem, van rá esély, hogy nem lesz keserű, vagy ennek már mindegy? :S Előre is köszönöm a segítséget.

Lucám
Lucám Tue, 2014-07-22 14:00

Vajon mi történik, ha alapból lime-os vodkából készítem? Az van itthon egy egész üveggel... Ölellek: Dóri

yoursi
yoursi Tue, 2012-09-18 12:20

Patikai dolgozóként hozzátenném a leíráshoz, hogy az alkohol itthon is elég drága, tisztát pedig a törvényi szabályozások értelmében nem lehet expediálni sem, úgyhogy idehaza nem lehet a "szemébe nevetni" a patikusnak (azért írtam, hátha valaki meglepődne hogy csak higított alkoholt adnak és azt is csak 40 grammot --- már ahol nem félnek, hogy esetleg ellenőrzésből kértek és bezárhatják a patikát). Törvény az törvény, de a kék-fehér csíkos márka vodkája tökéletesen megfelel ehhez a recepthez és a többi hasonlóhoz is. Egyébként zseniális, köszönjük :)

LasloGaleazzi
LasloGaleazzi / LasloGaleazzi Fri, 2015-11-06 17:04

Itt Olaszországban a Pennytől kezdve a Coopig mindenhol lehet kapni fél, vagy 1 literes 95%- alkoholt. Én csak fél litert vettem (8€) és fél liter orosz vodkát. (8€) ezeket öntöttem össze és a végeredmény már eleve nem lesz annyira erős. Itt vagyok Toscanában, ahol mindenki ért egy kicsit a Limoncello készítéshez. De én egy sorrentoi szakembert kérdeztem meg. A vodkás megoldás neki is új volt, de mondta, hogy nincs vele semmi baj.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-10-15 17:58

Kedves AzEszter!
Két ismerősöm van, akik annyira odáig voltak tavaly is ezért a karácsonyi meglepiért, hogy idén is ezt fognak kapni, tudom, nem túl kreatív, de ha ezzel örömet okozok nekik,miért is ne:-))))
Köszi az ötletedért:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-08-30 14:40

Kedves Eszter!
Ma járt le nálunk az a bizonyos 2*2 hét :)
Szűrtünk, csodáltuk a színt, illatot, majd kóstoltunk. Nagyon fincsi lett.
Köszi a receptet!

Üdv: Skorpió

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-08-30 22:14

Igen, mindig ez a legjobb pillanat. A szűrés, szagolgatás, majd a kóstolás. :-)
Örülök, hogy Nektek is ízlett! :-)
Eszter

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-05-07 21:33

Kedves Eszter, szemet vetettem a limoncellodra, mert amit itt a boltokban lehet kapni, az kriminalis cukros ragacs, ami eleteben soha nem latott citromot. Az lenne a kerdesem, hogy a zold citrom (amivel szerinted finomabb), az lime vagy a sarga citrom eretlen valtozata? Ha ez utobbi, olyat hol szereztel? Ez boltban csak az erett, sarga verziot latom. Koszi es jo hetveget!

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-05-07 23:01

Szia Boribon!
Tudod, én nem Magyarországon élek, itt könnyebb volt hozzájutni. A még kicsit éretlen sárga citromról van itt szó, de hidd el, érettel is pont ugyanolyan finom. Ha olyat kapsz, nyugodtan készítsd el azzal. Csak nagy szakértés közepette lehet észrevenni a különbséget, az íze a sárgának is nagyon-nagyon finom lesz!
Kíváncsi leszek majd a végeredményre!
Neked is szép hétvégét!
Eszter

Boribon
Boribon / Boribon Wed, 2011-05-11 04:36

Koszi szepen, megprobalom a sargabol, rossz nem lehet. Eretlent meg nem lattam, pedig itt vagyok a citrusok hazajaban. Lehet, mar megerett az osszes citrom. Hetvegen beszerzem a hozzavalokat es utana mar csak hetek kerdese..:-))

DrHouse
DrHouse / DrHouse Tue, 2011-04-12 18:47

Kedves Eszter!
Bocsánat, hogy csak most reagálok, de most tettem meg az első lépéseket:) A citromhéj a vodkában. Kezelt, de nem zöld, sárga. Egyébként sem vagyok borszakértő:)
A megmaradt citromokból, pedig dzsem készült.
Ha kész a likőr majd jelzek!-:)
Tiv

Ritike
Ritike Mon, 2011-02-28 14:40

Kedves Eszter és mindazok, akik szeretik a Limoncellot,
másodjára készítettem el a citromlikőrt, mert az elsőnek óriási sikere volt, és oly sok névnap volt akkoriban, hogy nekünk alig maradt. Hogyan jártam: gyorsan dolgoztam -mert másnap utaztam, és három helyre is ajándékba szántam-, így a finom szűrés elmaradt.
Férjem néhány nap múlva észrevette, hogy a likőr "megtört", mint a bor. Gyorsan leszűrtem - papírtörlőn keresztül -, így korrigáltam. Az ajándékozottakat is értesítettem, hogy mit tegyenek.
Kettő helyen megszűrték, a harmadik családnál már nem volt mit szűrögetni:))))) Rita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-12-18 21:57

Kedves Eszter!Köszi,kissé izgulok,de tudom,sikeres lesz.:-))Szép hétvégét, itt isteni nagy a hó, 20 percenként havat kell söpreni: :-))) Remélem, fehér lesz a Karácsony!!! Megírom, mit szóltak hozzá.:-) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-12-18 14:58

Kedves Eszter! A három barátném megkapta a sárga csomagolásban elbujtatott ajándékomat.Gondolhatják, hogy valami ital,esetleg olajféle, de tilos a kibontás,megkértem őket. :-))
Remélem, az ajándék átadása, ami nem kis meglepetéssel járt, fokozódik, ha majd az ünnepkor, ténylegesen kibontják a csomagot.Remélem,örülni fognak neki. Majd írok, mit szóltak.Eddig kíváncsiak-de nagyon!!:-)) Szép havas napot és hétvégét!Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-12-18 15:58

Nagyon kiváncsi vagyok, mit fognak hozzá szólni!
A legjobb ilyenkor az, hogy nem tudják, mi az. :-)
Várom a beszámolót!
Szép hétvégét!
Eszter

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-12-12 15:46

Kedves Eszter!Az én három meglepi üvegem most került díszcsomagolásba, sárga masnikkal, meg citromos díszítéssel,sárga papírba, szóval izgulok, hogy mit fog a három barátném hozzájuk szólni, (én megint gyártottam itthon,magunknak stikában egyet,muszáj volt,ugyanis elfogyott:-)))!Hát igen, ami finom, az finom.....)
Majd a 19-ei hétvégén adom át nekik, de úgy, hogy kikötöm, csak a fa alatt, a többi ajándékkal együtt lehet.Tőlük tavaly balzsamecetet, meg fűszeres olajat kaptam,remélem ha én azoknak örültem, ők ennek fognak:-))Rég láttalak , már mint recept ügyben!Remélem, nem kapott el a járvány,benneteket?!, mert mi abban tengődünk jó két hete, de már jön vissza a hangom!!!!Mondjuk ennek AzUram nem örül annyira.:-).A lányomnak is kezd hangja lenni, muszáj, iskolai karácsonyi ünnepen, három szép,de nehéz és hosszú verset mond.Városunk betegségsöprésben van.:-(( Nem tudom, mik ezek a nyavalyák.,Van: 1.akinek az orra és a felső légutak,2.van akinek hányás-hasmenés,3.van akinek gyomorproblémák azaz fájás és torok rekedtséggel,hangelmenéssel egybe.Nekünk az elsőből jutott és az utolsóból.Nem is igen akaródzott főzni-sütni Majd csak kilábalunk már, és akkor jöhet a nagy alkotás.Hisz az ünnepek mindjárt itt vannak a nyakunkon.:-)))Szép hétvégét, és jó hetet!:-))) Éva-Anyóca

Ritike
Ritike Wed, 2010-12-08 11:21

Szia Izácska,
nálam is feljött a citromhéj az alkohol tetejére. Én 2-3 naponta rázogattam, kóstolgattam. Hát, eleinte egy kicsit keserű volt. Kétliteres borosüvegekbe gyömöszöltem a citromhéjat:))), mert 1 liter alkohol volt az alapom. Aztán amikor lejárt a 2 hét, egy harmadik üveget is be kellett vonnom, mert a szirup már nem fért volna a két üvegbe. Ebben a két hétben is gyakran kóstolgattam. A végeredmény: csodás lett!
Elkészülte után a férjem követelte a borosüvegeit, hát, az még külön kategória volt, mire a citromhéjakat kipiszkáltuk az üvegekből. Sok sikert kívánok a likőrödhöz.
Rita

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-12-07 22:13

Szia Eszter!

Én elkezdtem a limoncellot,de 2-3 nap után a citromhéjak az üveg aljáról elkezdtek feljönni az alkohol felszínére. Lécci nyugtass meg, hogy minden okés és ez természetes és fini lesz a pia. :D :)
Előre is köszi a válaszod.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-12-07 23:41

Szia Izácska!
Hogy nekem mit csináltak anno azok a citromhéjak, azt nem tudnám megmondani, mert nem emlékszem. De rendben kell lennie. És mindenképpen tartsd sötét helyen.
Majd írd meg mi történt! :-)
Eszter

Ritike
Ritike Wed, 2010-12-01 14:24

Kedves Eszter!
Elkészült a "limoncellonk". Kicsit rögös volt az út idáig, mert én a csupasz citromokat akartam volna belegyömöszölni a dunsztos üvegekbe, de a harmadik citrom héjénak kidobása után, - amikor a férjem halkan megemlítette, hogy "ne dobd ki, a citrom héja is jó lesz valamire" - olvastam el figyelmesen a receptet...hát...ki kellett pihenni saját magamat. Remek lett, zamatos lett, nagyon meg vagyunk elégedve. Kettő szerencsés névnapos máris "elnyerte" ajándékba.
KÖSZÖNJÜK a receptet.
Üdv, Rita

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-12-06 17:42

Rita, ezen olyan jót mosolyogtam...igen, én is jártam már így, de az a lényeg, hogy finom lett! :-)

DrHouse
DrHouse / DrHouse Tue, 2010-11-23 21:30

Kedves Mrs Smith!

Köszi a választ:) lehetőség nincs max.véletlen... valahol...valamikor...vagy tudsz tuti zöld citrom "lelöhelyet"?
Neked is a legjobbakat: Drhouse

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-11-24 16:29

:((( Egyelőre nem sajnos. Egy helyet akartam megnézni, még sosem voltam ott, a Mammutban van egy bio termék bolt, ahol zöldségek, gyümölcsök is vannak. Egyszer ha eljutok oda, majd referálok, mit láttam, hátha szerencsénk van!:)))

DrHouse
DrHouse / DrHouse Tue, 2010-11-23 20:35

Kedves Eszter!

Kaptam egy üveg Smirnoff vodkát! Várjak addig amig zöld citromot találok, vagy jó a sárga citrom is?
Köszönöm:)
Tiv

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-12-06 17:41

Szia Tiv!
Bocsi a késői válaszért, de nem voltam: teljesen jó a sárga citrom is, mondjuk úgy, hogy a különbséget kb. borszakértői hozzáállással lehet csak érzékelni. :-)))
Mrs. Smith, köszi a segítséget! :-)
Eszter

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-11-23 21:09

Kedves DrHouse! Eszter csak kicsit később tud válaszolni Neked, ezért csak Őt idézném, a zöld citrommal teltebb aromát kapsz, a sárga is finom...:))) Szóval, a helyedben, ha lehetőségem van zöld citromhoz való hozzájutáshoz, akkor várnék. Ha csak később, akkor megcsinálnám sárgából, és amint kapok zöldet, akkor veszek egy üveg vodkát...:DDDD Max lesz két üveggel...Abból nagy baj nem lehet!:DDD A legjobbakat: Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-11-09 08:56

Kedves AzEszter!Egyrészt örülök, hogy jót nevettél.Utólag már én is, de a boltban azért kicsit cidriztem, ki láthat,hm...Elkészültek a csodák, szép sárga masnival, és feltétlen megírom, mit szólt hozzá az én 3 nagyon jó barátnőm!Szép napot: :-) Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-11-08 22:22

Kedves AzEszter! Három, hozzám nagyon közel álló és persze sütni-főzni imádó barátnémnak készítettem el karácsonyi ajándéknak a Limoncellot.Remélem, sikert aratok vele, és annyira fognak örülni neki,mint anno én, amikor felfedeztem, és használják is, és nem gondolják, hogy:na ez a csaj le akar itatni minket?!Mert nem az a cél, ezzel a csodával.Szerinted?hm.... szép napot holnapra! :-) Éva-Anyóca

Ja, azt elárulom, hogy az alapanyagért másik boltba mentem, ahol nem ismernek, mert itt már a második Limoncello készítéskor megszóltak, na most gondold el, hogy hirtelen, merő indulatból három üveggel vettem, hát jobb, ha ott nem volt ismerős a közelembe.,....sikerült!!!Úgy érzem, nem látott senki.Most meg , ha véletlenül olvassa, már nem izgat.Csak úgy voltam vele, hogy tudják, beteg vagyok, no pia, én meg veszem itt liter számra.....:o) De no para.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-08 22:35

De jót nevettem Éva! :-)))
Az ajándék nagyon-nagyon jó ötlet! Szerintem biztosan nagyon fognak neki örülni, de szívesen venném, ha megírnád. Kiváncsi vagyok! Mindenképpen számolj be!
Sok puszi!

aneg
Wendy / aneg Sun, 2010-10-24 22:12

Sziasztok,
Egy kérdésem lenne, ha csak a citrom felső részét vágjuk le, nem lesz az egésznek keserű mellékíze - a fehér héj miatt?
Köszi,
Wendy

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-10-24 22:30

Szia Wendy!
Azzal kezdődik a recept, hogy nagyon vékonyan meghámozzuk a citromot, úgy, hogy csak a sárga részt szedjük le.
A fehéret nem. Így nem lesz keserű. :-)
Eszter

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-21 20:46

Kedves Gargoyle!Megpróbálkozom vele, de most még arra vagyok büszke, amit a limoncellos recepteknél,(jó pár van), sikerül megalkotnom, és aztán merészkedek beljebb, és alkotom a sajátomat, de lesz,ígérem.....Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-20 11:48

Megcsináltam a második adagot, ezen csodából, mivel, a sok süti sütéssel, hát eléggé fogytán van, az üveg alján leskelődök,szemezek vele,muszáj volt,és élveztem.Köszi!!Na meg amiket alkotok belőle, én is élvezem készíteni, megenni is, és a család is várja a már kipróbált ,és az új limoncellos recepteket.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-18 12:07

DE!!!Naná!!!És több és több receptet találok, és kedvet hogy elkészítsem, és az üveg tartalma meg szépen fogyogat, mintha stikába innék, pedig hát.....Csak az ételbe,sütibe rakom.De ott mennyei!!!puszi:Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-10-18 10:01

Kedves Gargoyle!Fogyogat az elkészített házi limoncello, mert ugye annyi olyan süti,torta van, amibe való, és én azokat sütögettem eddig, úgyhogy, az a sanda gyanúm támadt, bár ugye nem lennék piás, de (lestek is a boltban, amikor vettem a vodkát...),szóval újra kell készítenem.Hát, igen, a siker ára!!!A gyerkőceim is szeretik az ilyen csodákat, mert mire kész, az alkohol kimegy, de a zamata , hmmm...köszi.Éva-Anyóca

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-18 10:59

De örülök, hogy ennyire bevált! Azért mégis csak jobb érzés, amikor az ember a házi pincészetet dézsmálja, igaz-e? :-D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-10-02 09:20

AzEszter! Limoncello házilag kipipálva!!Csúcs lett.Az én édes családom lesett, ugye amióta beteg vagyok semmi pia, na nem azért , de előtte, imádtam a capuccinos, vagy csokis krémlikőrt,mértékkel most már azt se lehet, cirka 9 és fél éve, de hogy ehhez alapokat vettem, csak lestek, biztos hibbantnak gondoltak, de amikor ez a csoda kész lett, inni, na azt nem, de sütni, valami felséges!!!Köszi!!!Éva-Anyóca (bocs, hogy most érek ide,de két hete alig élek, bár járvány nincs, nátha,torokfájás,köhögés, és 3 napja nincs hangom,hogy ennek hogy örülnek!!már a családom!)ez van.......

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-09-23 21:02

Tavaly Karácsonyra a Szüleinknek saját készítésű italokat adtunk ajándékba (vagy tavaly előtt??). Egyik Szintiánk szuper és utánozhatatlan és mennyei Bailey's-e volt, a másik meg saját, jól bevált, fűszeres-mézes gyógylikőrünk. A siker óriási volt. Most viszont úgy tűnik, még ezeket is tudjuk überelni, HÁLA NEKED! :-))) Köszönjük!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-09 18:51

 Szia Eszter!Koszonom a gyors valaszt,nagyon kedves vagy!Udv!:-)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-09 16:57

 Meg egy kerdes,ha a citrom zoldes kell legyen,lime-bol nem volna jobb elkesziteni?

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-09-09 18:04

Szia Husika!
Nem, nem jobb zöld citromból készíteni, mert annak nem lesz olyan íze. Illetve attól zöld lesz és nem sárga. :-)))
Ha tiszta alkoholt használsz, akkor 1 liternyi alkoholhoz számolj másfél liter vizet higításnak, nagyjából ekkor kapod meg a 30 fokos likőrt.
Nem, nem lesz nagyon édes, majd meglátod, a literenkénti 10-15 dkg cukor kell, ennyivel nyugodtan számolj (vannak receptek, amik ennek a kétszeresét írják...na az tényleg édes.)
Sok sikert!
Eszter

1027
citrom 14 db
vodka 1.4 l
víz 4.5 dl
cukor 25 dkg
citrom 14 db
tiszta szesz 10 dl
víz 15 dl
cukor 15 dkg