Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Limoncellos almatorta

Limoncellos almatorta
Limoncellos almatorta
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm készítette el először ezt a mennyei almatortát, annnyra finom volt, hogy azonnal elkértem tőle a receptet. Azóta ha lehet minden ünnepnapon készítek ilyet, mert egyszerűen megunhatatlan és villámgyors. Más gyümölcsel is elkészíthető pl. meggyel és barackkal is egy kicsit több liszttel, és akkor amorettót vagy pálinkát használok. Melegen ajánlom vanília fagyival vagy tejszínhabbal. Hidegen másnap és harmadnap is isteni, tejjel, kávéval.

hozzávalók / 12 adag

Az omlós tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Mindenkinek, aki gyorsan nagyon finomat szeretne készíteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tésztát. Átszitáljuk a lisztet elvegyítjük benne a cukrot, a sütőport és a sót, majd öszedolgozzuk a tojással  a vajjal és a vaníliával.
  2. Jól összegyúrjuk. Akkor jó, ha már nem ragad, és a kezünk szép fényes lesz. Nem tart tovább kb. 3 percnél, amennyiben a vajat nem a fridzsiderből rántottuk elő. A kész tésztát nem kell pihentetni.
  3. Egy normál tortaformába helyezzük, melyet nem kell kivajazni, mert a kész tészta gyönyörűen elválik majd a formától a rengeteg vaj miatt. A tésztát 2 felé vágjuk az egyik darabot a forma aljára nyomkodjuk, a másik részből egy akkora hurkát formálunk, amivel körbe keríthetjük a széleket. Kb. 3 cm magasságig fedjük be a tortaforma belsejét, és kb. 0,5 cm vastag legyen az elegyengetett tészta, Én csak úgy egyszerűen kézzel nyomkodom bele, de türelmesebb versenyzők nyújthatnak is, a végeredmény: mennnyei lesz!!!
  4. A töltelékhez meghámozzuk a 6 db almát (a legjobb a savanykás rétes alma). Szeletekre vágjuk.
  5. A többi hozzávalót, a puha vajat, a cukrot, a citromhéjat, a Limoncellot kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a habbá vert tejszínt és végül a lisztet.
  6. A massza felét összekeverjük a szeletelt almával, és a tésztára halmozzuk.
  7. A massza másik felét az alma tetején eloszlatjuk.
  8. A torta tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és egy ek bourbon vaníliás cukorral.
  9. Elméletileg 200 fokon kell sütni, 25 percig, de nekem a 180 fok vált be 30 percig előmelegített sütőben.
  10. A kész tortát 15 percig hagyjuk hűlni, késsel ellenőrizzük hogy elválik-e a forma falától, és levesszük a forma oldalát. 
  11. Langyosan krémes, sodós a belseje, vanília fagyival nagyon ott van a szeren. Hidegen másnap az igazi, citromos, pudingos fantasztikus....
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 651
elküldve: 4
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes almatorta, tejszínes almatorta limoncellóval, mennyei almás torta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Sun, 2018-05-06 15:41

Tényleg finom torta! :-) Annyit változtattam rajta, hogy az almát legyalultam és előpároltam csak úgy, víz nélkül. Limoncello híján egy kis alma cider és frissen facsart citromlé került bele. Most még langyos, és eléggé folyik, de ettünk belőle kiskanállal :-), a többit betettem a hűtőbe, biztosan hidegen is fincsi lesz! :-)

435
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
tojás 1 db
cukor 10 dkg
vaj 12.5 dkg
vanília kivonat 1 ek
1 csipet
finomliszt 10 dkg
vaj 12.5 dkg
cukor 12 dkg
tojás 1 db
habtejszín 1.5 dl
alma 6 db
citromhéj 1 citromból nyert
limoncello 0.5 dl
mandulapehely 3 ek
vaníliás cukor 1 ek