Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linguine diómártással

Linguine diómártással
Linguine diómártással
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Stahl Judit Gyors olaszos tészták című könyvének egyik remeke a recept, de ott pácolt bélszíncsíkokkal együtt készítik. 
Mivel valami gyors, de finom vacsorát szerettem volna, hús nélkül készítettem, és így is nagyon finom lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy edényben vizet forralunk a tésztának.
  2. A diót egy közepes méretű, száraz serpenyőben pár perc alatt, kevergetve illatosra pirítjuk, majd átszórjuk a robotgépbe. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett petrezselymet, beleöntjük az olívaolajat, ráreszeljük a citromok héját, és összepépesítjük az egészet. Végül megsózzuk, megborsozzuk (csak enyhén), és kevés friss citromlével ízesítjük. (Ennek ízlés dolga, én kézzel nyomtam bele egy fél citrom levét.)
  3. A tésztát kifőzzük al dente állapotúra. Közben a parmezánból forgácsokat szelünk, és félretesszük őket a tálaláshoz.
  4. A tésztáról leöntjük a vizet, majd hozzáadjuk a diómártást, és néhány keverés erejéig összemelegítjük. 
  5. Szétosztjuk a tányérokon, és meghintjük a parmezán forgácsokkal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 900
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Escudete

Mióta szakács: 2009.11.18.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

diómártásos tészta parmezánnal, tészta diómártással és sajttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

876
tészta 40 dkg
dió 10 dkg
petrezselyem 2 csokor
olívaolaj 1.5 dl
citromhéj 2 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg