Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzer 4.- narancsos

Linzer 4.- narancsos
Linzer 4.- narancsos
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez decemberi süti. Szülinapomra szoktam a köszöntőknek sütni. Meg persze karácsonyra! Olyan jó illata van, amikor sül.
Frissen még ropogós (én így is szeretem, mindig elnassolok párat). Dobozban gyorsan megpuhul, másnapra tökéletes lesz, ha marad.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőport hozzáadjuk a liszthez, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Beletesszük a cukrot, a citrom és a narancs reszelt héját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.
  2. Fóliával letakarva néhány órára hűtőbe tesszük. Akár egy egész éjszakát is.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán vékonyra (kb. 1 cm) kinyújtjuk.  A felét teli, a felét pedig lyukas szaggatókkal szúrjuk ki. (Az elején kicsit nehéz vele dolgozni, a tészta könnyen törik, elég kemény, amikor kivesszük a hűtőből, de gyorsan meglágyul a kezünktől.)
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, pár centire egymástól. Előmelegített sütőben megsütjük. Figyeljünk, mert gyorsan átsül (kb. 10-15 perc).
  5. A kihűlt linzereket ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk. A felső karikákat ragasztás előtt esetleg porcukorba mártjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 739
elküldve: 4
receptkönyvben: 326
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Anita

Mióta szakács: 2010.01.28.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzerkarika narancs- és citromhéjjal, lekváros linzervirágok

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lne era
Lne era Tue, 2012-12-18 23:37

Szia!
Megcsináltam,nagyon finom!
Karácsonyra tuti nem fog maradni!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Thu, 2012-04-12 20:25

Egyik kedvenc linzerem!!!! Nagyon szeretjük. Most húsvétra is készítettem. Jó, hogy este bekeverem és másnap haza érve a munkából már is szaggatható. Dobozban sokáig eláll, még most is rájárunk!:) Az ára sem utolsó dolog. Köszi a receptet.
Marcsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-24 11:20

Szia Anita!

Hány db lesz ebből a mennyiségből?

790
finomliszt 40 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
narancshéj 2 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 25 dkg