Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzer 6. -szalalkális

Linzer 6. -szalalkális
Linzer 6. -szalalkális
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, rögtön puha tészta.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Lekvárral össze lehet ragasztani kettesével, vagy a kakaómáz után még kókuszba mártani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk annyi liszttel, hogy nyújtható legyen.
  2. Zsírozott tepsiben világosra sütjük a kiszaggatott tésztát.
  3. A mázhoz valókat kis fazékban összekeverjük.
  4. Addig forraljuk, míg kicsit besűrűsödik.
  5. A kisült tésztát belemártjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 710
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szalalkális linzer, rögtön puha linzer

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kingacska
Kingacska Thu, 2010-10-14 15:32

Szia, most szeretném elkésziteni a sütit, kérdésem az volna, hogy a máz az sikerülne, úgyis ha cukor helyett édesitőport tennék?

538
vaj 6 ek
cukor 8 ek
tojás 1 db
tejföl 175 g
szalalkáli 15 g
finomliszt 15 dkg
vaj 1 ek
víz 3 dl
cukrozatlan kakaópor 5 ek
cukor 6 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaj 12 dkg