Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzer kekszek

Linzer kekszek
Linzer kekszek
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Londonból kapott szép kekszes dobozt szerettem volna valamivel megtölteni (persze amikor kaptam, még teli volt). Ezt a receptet TOJÁS NÉLKÜL IS MEG LEHET SÜTNI! Csak akkor nem lesznek olyan szép alakú kekszek, én óvodába farsangra vittem így, mert nagyon sok gyerek allergiás (többek között az én fiam is)! Hosszab utazásra is tökéletes nasi! (Mi a tengerpartra vittük magunkkal.)

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal összedolgozzuk, beletesszük a többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
  2. A tésztát ilyenkor kis adagokra szedjük, és van amelyikbe kakaóport vagy citromlevet vagy fahéjat gyúrunk bele, így különböző ízűeket kapunk. 
  3. Nekem van linzerkinyomóm, azzal szoktam kinyomni, de lehet szaggatni is formákkal.
  4. Ha a linzernyomót megtöltjük, akkor zsírozott tepsire nyomjuk a sütiket, így odaragad, és folyamatosan adagoljuk közvetlen a tepsire. Ha szaggatóval lisztezett deszkán szaggatjuk ki, akkor is zsíros tepsin vagy sütőpapíros tepsin kell megsütni.
  5. Az alaptésztából virágokat is szoktam csinálni, ami egy zárt aljból és egy virág formájú tetőből áll, és ezt lekvárral összeragasztom.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 44 620
elküldve: 12
receptkönyvben: 453
elkészítve: 5/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Sally

Mióta szakács: 2012.08.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

teasüti linzer tésztából, linzerkeksz, kakaós linzer, linzervirág

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kispanda70
kispanda70 / kispanda70 Mon, 2014-10-06 22:16

kedves Sally! Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy a margarinon és tojáson kívül nem kell a tésztához más nedves hozzávaló? Biztos hogy összeáll a tészta. Egy kicsi tejföl se kell bele?

kunné beáta
kunné beáta Tue, 2014-07-01 20:45

most csináltam meg a receptet,egy kis változtatással,szerintem tök jó lett.plusz kis segítséget mondok hozzá.nem 1kg lisztet tetem hozzá hanem csak 80dkg-ot,elterült nagyon ugye mert lágyabb lett a tészta.de ha 90dkg rakunk hozzá szerintem pont jó lesz.tényleg jó a fahéjas de a fiaimnak a kakaós tésztás jött be nekik csokival a tetején.még egy kis segítség,a linzer formázóba ha töltik a tésztát meg kell olajozni mert könnyen belecsúszik.

Teo Lucius
Teo Lucius Mon, 2013-04-15 22:53

Koszonom,vegre egy tokeletes teszta recept ,nagyon finom lett ....tejszinesmogyoro aromaval keszitettem valami isteni,elsore csak fel adaggal inditottam ,de legkozelebb johet az eredeti mennyiseg es izekben hatar a csillagos eg....

sutomonika
sutomonika Sun, 2013-03-10 20:22

Hát én még tettem bele kb 5 dkg vajat meg 1,5 dl tejet és még így is kemény volt az állaga a tésztának. Nagyon nehezem tudtam kinyomni a keksznyomóval és közel nem lett ilyen szép a formája .Viszont ízre finom :)

goroneanita
goroneanita Thu, 2013-02-21 12:33

Kedves Sally!Köszönöm ezt a nagyszerű receptet.Dupla adagot kellett készítenem de az is 2 nap alatt elfogyott.Még egyszer köszönöm.

sibylla
sibylla Mon, 2012-08-20 15:55

Kedves Sally! Ha ízesítem a kekszet kakaóporral, kókuszreszelékkel, dióval... változtassak-e az alaprecept hozzávalóinak mennyiségén (kevesebb liszt, több margarin...) ? Köszi: Sibylla

Sally
Sally / Sally Tue, 2012-08-21 09:06

Szia Sibylla! En elkeszitem az alapreceptet, majd kiveszek belole egy nagyobb gombocot es abba belekeverem a teaskanalnyi kakaoport, aztan a kovetkezo gombocba 1 kk fahej, egy ombocba 1 kk citromlet. Mivel kis mennyisegu izesito kell en nem szoktam valtoztatni az alaprecepten, diosat meg nem keszitettem de en azt sem varialnam hanem beleraknek egy gombocnyi tesztahoz 1 ek. lereszelt diot. Sokaknak okozott gondot a kekszkinyomoval torteno formazas, de KI lehet nyomni, igaz kell hozza ero! Ha nem sikerul, ahogy irtam kinyujtva es kiszaggatva is ki lehet sutni! Sok sikert es jo etvagyat hozza!

papacica
papacica Mon, 2012-08-20 10:38

Kedves Szteri!
Értjük,... értjük, de azt hiszem itt többen a tészta állagával szenvedünk, mert a keksznyomóból az istennek se akar sehova kinyomódni. Valamit csak másképpen csinálhatsz, ha neked ilyen könnyen sikerül. Irigylem, mert sajnos én magam is többször neki futottam -ezek szerint többed magammal...sikertelenül. Üdv. Papacica
u.i a sorstársaknak::
én mérgembe a végén kinyújtottam a tésztát, húskloffolóval megmintáztam, majd derelye metszővel berácsoztam, be a forró sütőbe...10 perc és kész a keksz...ezt akár tölteni is lehet. Bocs, hogy bele kontárkodtam, de gondoltam, hát ha segítség....

Manna70
Manna70 Mon, 2012-08-20 10:49

Ez jó ötlet, mert azért nem kevés alapanyag kell hozzá és sajnálnám kidobni.

Manna70
Manna70 Mon, 2012-08-20 10:57

Én Nyíregyházán vettem a Tescoban, az árára nem emlékszem, de biztos, hogy 3000 alatt volt és 20 nyomóminta van hozzá. A dobozon vannak a forgalmazó elérhetőségei, én csak a web címüket másolom be: http://www.italiakonyhastudio.hu/.

Manna70
Manna70 Sun, 2012-08-19 22:41

Én is hasonló cipőbe járok mint kaboca. Amikor megláttam a boltba a kekszkinyomót nagyon megörültem, de az első katasztrofális kísérlet után elő se vettem. Nem vagyok hozzászokva, hogy nem sikerül a sütikészítés. De most kedvet kaptam olyan szépek a képen a kekszeid.

Sally
Sally / Sally Tue, 2012-08-21 08:57

Szia Manna70! Koszonom a hozzaszolasod! Ero kell hozza, de latszik a kepen en is a kinyomoval keszitem. Sok sikert!

kabooca
kabooca / kabooca Sun, 2012-08-19 16:10

Kedves Sally! Gyönyörűek a kekszeid, ki is fogom próbálni a receptedet. Az egyetlen problémám viszont, hogy nemrégiben vettem egy keksznyomót, de nem jön ki belőle a keksz. Próbáltam lágyabb tésztával, keményebbel (felliszteztem), lassabban, gyorsabban, fadeszkára, sütőpapírra, lisztezett felületre, alufóliára, asztalra... egyszerűen nem marad ott seholsem, feladtam.. Lehet hogy most több szerencsével járok, de ha van még valami tipped-tanácsod, hol ronthatom el, szívesen fogadom.. :)

Sally
Sally / Sally Tue, 2012-08-21 08:53

Szia Kabooca! Az aranyok alapjan keszitem mindig es igaz kell ero, hogy kinyomjam ezt a fajta tesztat, de mindig sikerul. Mindenfelekeppen lagyabb,de gyurhato teszta, olyan ruganyos kell, hogy legyen. De ha nem birod kinyomni lisztezett deszkara kinyujtott es mindenfele formaval kiszaggatod!

szteri
szteri / szteri Sun, 2012-08-19 17:20

Kedves Kabooca! Gondoltam, leirom amit en tapasztaltam. Elöszeretettel hasznalom a keksznyomot. Mivel eleg sok a tesztaban a vaj/margarin, egyböl a tepsire nyomom. Se sütöpapir, se lisztezes, se zsirozas, egyböl a tepsire. Nekem eddig siman odaragadt, es fel is jött sütes utan. Talan tudtam segiteni, szep hetveget! szteri

782
finomliszt 1 kg
margarin 50 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 50 dkg
tojás 1 db
margarin 1 ek