Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzer - könnyen, gyorsan

Linzer - könnyen, gyorsan
Linzer - könnyen, gyorsan
49 perc / előkészület: 45 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lélekmelengető sütik korszaka jön ősszel, most linzerkéket hoztam nektek. Szirupos, savanykás házi baracklekvárral összetöltve, porcukorral megszórva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Utóirat: a megmaradt fehérjékből habcsókot, pavlovát vagy kókuszcsókot is lehet csinálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálban a lisztet elmorzsoljuk a kockákra vágott, hideg vajjal. Beleszitáljuk a porcukrot, a sót, majd hozzáadjuk a négy sárgáját, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a tésztát. Légmentesen záródó dobozba tesszük, és hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
  2. Olyan 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és a kedvenc kiszúrónk/szaggatónk/felespoharunk segítségével olyan formájú tésztákat szúrunk ki, amilyeneket csak szeretnénk.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben addig sütjük őket, amíg a széleik színt nem kapnak, nagyjából 4-5 percig.
  4. Miután kihűltek, összetöltjük őket baracklekvárral vagy ribizkével vagy szederrel. Vagy bármivel, amit a kamrában találtok.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 295
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanele

Mióta szakács: 2014.06.04.
15 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2020-09-24 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2020.09.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

947
vaj 200 g
finomliszt 333 g
mandulaliszt 42 g
3 g
porcukor 125 g
tojássárgája 4 db
lekvár/ dzsem 5 ek