Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzercsók

Linzercsók
Linzercsók
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból nekem 60 darab aprósüteményem lett.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojássárgákat. Hozzáadjuk a mandulát, lisztet és a fahéjat, sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe.
  2. A tésztából mogyoró nagyságú golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Mutatóujjunkkal mindegyik közepébe egy mélyedést nyomunk, és a lekvárt elosztjuk benne.
  3. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 699
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mandulás csók, huszárcsók

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

291
vaj 140 g
cukor 140 g
tojássárgája 2 db
mandula 200 g
finomliszt 100 g
fahéj 2 tk
lekvár/ dzsem 100 g