Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzerkarikák Biri36 konyhájából

Linzerkarikák Biri36 konyhájából
Linzerkarikák Biri36 konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a süteményt, minél tovább áll, annál finomabb. Kezdő sütőknek is ajánlom, biztos sikerélmény.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, porcukrot, reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, kávéskanál citromlét összekeverjük, hozzáadjuk a margarint, és egy közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  2. Letakarva egy órára hűtőbe tesszük, és pihentetjük.
  3. Vékonyra kinyújtjuk, és cakkos szélű szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Egyforma mennyiségű teli és lyukas legyen.
  4. 180 fokon világosra sütjük, langyosra hűtjük, és lekvárral megkenjük az alsó lapot, ráhelyezzük a felsőt, majd vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri36

Mióta szakács: 2013.09.15.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer virágok, barackos linzer, linzervirág porcukorral megszórva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1409
finomliszt 25 dkg
margarin 12 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 1 db
citromlé 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
sárgabaracklekvár 10 ek
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 csapott ek