Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzerkoszorú

Linzerkoszorú
Linzerkoszorú
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengetegszer elkészítettem, nagyon egyszerű, és persze finom. Az alaprecept szerint baracklekvárral kell készíteni. Én mindig épp olyannal töltöm meg, amilyet kíván a család.:)

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Tetejére

Töltelék

  • 8 ek lekvár/ dzsem (lehet több, kevesebb, ki mennyire szeretné megtölteni)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a porcukrot a margarinnal elmorzsoljuk.
  2. Ha megvagyunk vele, hozzáadjuk a 2 db tojássárgát. Alaposan összegyúrjuk.
  3. Fóliával lefedve, hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
  4. Kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagra. Kiszaggatjuk, majd a sütőpapíros tepsire rápakoljuk. Egy ujjnyi helyet hagyjunk ki közöttük.
  5. A felső tésztáinkat lekenjük tojásfehérjével, és jó alaposan megszórjuk a cukros diónkkal. Az anyaghányadhoz lehet többet írtam, annyit kell rátenni, amennyit csak szeretnénk.
  6. 175 fokon, kb. 8 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, lehet tölteni. Másnap a legfinomabb, mikor a lekvártól megpuhul. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 401
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

and.nikol13

Mióta szakács: 2017.12.06.
21 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

linzervirág

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

681
finomliszt 60 dkg
margarin 40 dkg
porcukor 20 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 2 db
dió 1 marék
cukor 3 ek
lekvár/ dzsem 8 ek