Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzerpillangók

Linzerpillangók
Linzerpillangók
37 perc / előkészület: 30 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban láttam, és még tavaly el is készítettük a kislányommal közösen, ajándékba az ovis barátnőknek.

hozzávalók / 5 adag

Tésztához

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A linzertésztához szétmorzsoljuk a hozzávalókat, majd alaposan, de gyorsan összegyúrjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd különböző méretű pillangós kiszúrókkal kiszaggatjuk a tésztát.
  3. Megsütjük tepsinként 6-8 perc alatt légkeveréses sütőben 190 fokon.

Díszítéshez

  1. Elkészítjük a fehérjemázat. A porcukrot többször átszitáljuk, majd apránként adjuk a tojásfehérjéhez és a citromléhez. A tojás méretétől függően több és kevesebb porcukrot is felvehet. Robotgéppel csak kis fokozaton verjük pár percig. A máz olyan sűrű legyen, hogy ecsetel tudjuk rákenni a sütire.
  2. Ha kihűltek a tésztadarabok, akkor megkenjük a megszínezett mázzal, és a többit zacskóba téve feldíszítjük, amíg a máz még nem száradt meg, cukorgyönggyel is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 170
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

linzer, linzer cukormázzal, díszített linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

610
finomliszt 25 dkg
margarin 13 dkg
porcukor 7 dkg
tojássárgája 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 g
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg
citromlé 1 ek
ételfesték 4 csepp
cukorgyöngy 1 ek