Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzertorta Éva házias konyhájától

Linzertorta Éva házias konyhájától
Linzertorta Éva házias konyhájától
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Linzertorta, kedvelt sütemény a családunkban. Ezért több változatban is elkészítem. Sok esetben, mint  pl. ennél a receptnél is, saját magam alkotom meg a tészta receptjét. Ezzel  az x mintával készítetthez még süteményforma sem szükséges.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal egy tálban összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót a lekvár és tojássárgája kivételével, és összegyúrjuk.
  2. Megformázzuk, és frissentartó fóliába csomagoljuk. 60 percet hűtőben pihentetjük.
  3. Pihentetés után a tészta 1/4 részét levágjuk. Visszacsomagoljuk a fóliába, és felhasználásig hideg helyen tároljuk.
  4. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 cm-es köralakra kinyújtjuk. Én egy tortagyűrű segítségével formáztam meg szép kerek formára. (A legegyszerűbb, ha mindjárt egy sütőpapíron formázzuk meg a tésztát.)
  5. A kinyújtott tészta közepén kb. 21 cm-es kört megjelölünk, csak annyira, hogy látszódjon a tésztán a jelölés.
  6. Majd egy vágóeszköz segítségével körben a tészta megmaradt szélét 1 cm szélességű csíkokra fölvágjuk.
  7. Miután fölvágtuk a csíkokat, a megjelölt 21 cm kört 200 g lekvárral egyenletesen megkenjük.
  8. A félretett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egyforma szélességű csíkokra fölvágjuk. A lekvárral megkent részt berácsozzuk vele.
  9. A körben fölvágott csíkokból egy x formájú mintát alkotunk. Megjelölünk virtuálisan egy tésztacsíkot. Majd a hozzá jobbra eső csíkot balra ráhajtjuk a lekvárral megkent tészta széléig. Majd a virtuális csík mellett balra eső csíkot jobbra ráhajtjuk. A megjelölt virtuális csíkot balra hajtjuk.
  10. Ismét kihagyunk egy csíkot, és a jobbra eső csíkot balra hajtjuk, a kihagyott csíkot jobbra. Így folytatjuk körben ezt a mintát. Miután körben megalkottuk a mintát, a csíkok végénél lazán lenyomkodjuk.
  11. Tojássárgájával lekenjük a tetejét, és előre fölmelegített sütőben 200 fokon megsütjük kb. 30-35 percig. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 929
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.14.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lekváros pite, lekváros linzer

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

520
finomliszt 250 g
törökmogyoró 100 g
sütőpor 1 teáskanál
vaj 200 g
cukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
fahéj 6 csipet
málnalekvár 200 g
tojássárgája 1 db