Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Linzervirág Lildik konyhájából

Linzervirág Lildik konyhájából
Linzervirág Lildik konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolléganőm hozott egyszer... Hát pillanatok alatt oda lett. Az ő anyukája szokta sütni karácsonyra, húsvétra, de nem kell az alkalomra várni!!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  2. Másnap átgyúrjuk, fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk, megsütjük előmelegített sütőben aranybarnára. 
  3. Ha kihűlt, akkor valami nagyon finom lekvárral ragasszuk össze őket, mert így isteni finom sütink lesz! Nagyon sokáig eláll, sőt, minél többet "lakik" egy fémdobozban, annál finomabb.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 987
elküldve: 3
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lildik

Mióta szakács: 2012.11.25.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csoda(finom) virág, linzer, diós sütemény, lekváros linzer

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1078
rétesliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 20 dkg
dió 20 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 ek
szegfűszeg 1 csipet
tojássárgája 1 db
tojás 2 db
lekvár/ dzsem 20 dkg