Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lipcsei kuglóf

Lipcsei kuglóf
Lipcsei kuglóf
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedves barátnőm remek gyerekpszichológus. Magánrendelőjének a megnyitó bulijára sütöttem ezt a kuglófot.


hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos, cukros tejszínben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét a csipet sóval és 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
  3. A vajat habosra keverjük és egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék porcukrot és a szerecsendiót.
  4. Egy nagyobb tálban összedolgozzuk a lisztet, a vajas masszát, a darált mandulát, a citromhéjat  és a feltuttatott élesztőt.
  5. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és hólyagosra dagasztjuk.
  6. A kuglófformát kivajazzuk és zsemlemorzsával meghintjük. Ebbe egyenletesen belerakjuk a tésztát és langyos helyen 1 órát kelesztjük. (Kb. kétszeresére dagad.)
  7. A sütőt előmelegítjük (légkeveréses 160, egyébként 180 fok) és kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!!
  8. A formában hagyjuk kihűlni.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 397
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

élesztős kuglóf, kelt kuglóf, mandulás kuglóf

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

673
cukor 1 teáskanál
tojás 4 db
mandula 5 dkg
habtejszín 1 dl
élesztő 2 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 20 dkg
finomliszt 35 dkg
szerecsendió 1 csipet
1 csipet