Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Liptói burka

Liptói burka
Liptói burka
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Liptó a Magyar Királyság vármegyéje volt. Jelenleg Észak-Szlovákiában található. Innen származik ez a csodás étek. A receptet a Barangolás Nagy-Magyarországon című receptgyűjteményben találtam. Alföldi, dunántúli, szabolcsi, hargitai, dorozsmai és még sorolhatnám hányféle vidékről származó ételek gyűjteménye.
A liptói burka talán jó feladvány lenne a Ki tudja mit jelent a szó? c. játékban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptben tüdő is szerepelt, az oldalassal fele-fele arányban. Én sajnos nem kaptam a hentesnél.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast puhára főzzük sós vízben, és apróra vágjuk.
  2. A szalonnán megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
  3. A kölest puhára főzzük.
  4. A burgonyát lereszeljük.
  5. Valamennyit összevegyítjük hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük. Zsírral kikent tepsiben megsütjük.
  6. Frissen fogyasztjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 21 487
elküldve: 6
receptkönyvben: 327
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült oldalas reszelt krumplival és kölessel

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tyah
Tyah Thu, 2014-10-02 18:55

Ez nagyon gyér hozzászólás lesz,de hogy csontozom ki az oldalast? Vagy csonttal főzöm meg,aztán piszmogok? :)

KFAGI
KFAGI Thu, 2014-05-08 13:49

nem tévesztetted el az oldalas mennyiségét??biztos 30 kg?? nem csak 3 kg??? :-D

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Fri, 2014-05-09 09:40

Kedves KFAGI!
A helyes mennyiség 30dkg, javítottuk, köszönjük az észrevételt!
További kellemes sütés-főzést!
Kata
NoNsalty.hu

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-04-04 10:21

Jaj, hát ezt én is elmentettem! Imádom a hurkát, alig várom, hogy kipróbáljam a liptóiak hogy csinálják!

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-04-06 07:12

Szia!
Nos sajnos csalódni fogsz, hiszen a hurkához nem sok köze van!
Itt találsz azt is, de ha ennek a receptnek is adunk egy esélyt biztosan nem bánod meg!
Üdv.
Dénes & Bogi

kicsivik
kicsivik / kicsivik Tue, 2012-04-24 14:13

Jaaaa, hogy ez burka, nem pedig hurka! Ezt jól benéztem! Annyi baj legyen! A hozzávalókat már megvettem, úgyhogy nincs visszaút. Különben sem az elnevezés fogott meg, hanem maga a leírás, így biztos vagyok benne, hogy csalódni nem fogok. 8)
Szép napot!
Viki

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2012-04-24 19:02

Biztos finom lesz!Laktató étel. A sózással vigyázz!
Én legutóbb kicsit elsóztam.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2012-04-27 10:04

"Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen." Csak annyi na, hogy elkészült végre, nagyon finom volt, 2 napi adagot csináltam, így ma is ez lesz az ebéd, de még holnap is megenném. Nem lett sós, sőt, legközelebb kicsit bátrabban fűszerezem majd. A hús főzővizébe csak sót raksz? Arra gondoltam egy kis babérlevél, vagy bors nem ártana neki. Bekerült a receptkönyvbe, végleg! Ha hurka, ha burka, finom és kész! 8-)

Big Boss
Big Boss / Big Boss Fri, 2012-04-27 14:02

Szia!
Az ötlet az alap, az a kis plusz a saját egyéniség! "ízlés, neveltetés stb.. "
Így lesz teljes kép és elégedett fogyasztó, csak bátran próbálkozni kell!
Minden kis plusz jobbá teheti!
Ügyes vagy, jó étvágyat!
Dénes

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-04-27 12:44

A babérlevél és a bors is jól áll neki.
Szerintem csak kifelejtődött a receptből.
Bátran lehet fűszerezni.
Azért majd megkérdezem Big Bosst.
Örülök hogy ízlett.

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2010-11-10 21:06

Képzeld mire hazaértem akkor vette ki a sütőből és hmmmm,nagyon ízlett.Pedig ezt most először készítette.Aztán elment dolgozni és én még este fölhívtam hogy szeretne-e enni belőle,esetleg ha elfogy az baj lenne-e?hát....Próbáljátok ki.Puszi.Bogi

521
burgonya 1 kg
sertésoldalas 30 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
köles 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint