Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lőcsei marhagombóc

Lőcsei marhagombóc
Lőcsei marhagombóc
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angol nyelvű oldalon találtam ismét egy magyar receptet. Rögtön bele is vágtam az elkészítésbe, mert mindig kíváncsi vagyok, hogy mit akarnak "eladni" külföldön magyar étel címen?

hozzávalók / 6 adag

a gombóchoz

a főzéshez

továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

a gombóchoz

  1. A húst daráljuk le kétszer, a burgonyát reszeljük le pépesre. Az összes többi hozzávalóval jól keverjük el.

a főzéshez

  1. Forraljuk fel a vizet, rakjuk bele a sót. Fagyis kanállal 4 cm átmérőjű gombócokat szaggassunk bele a húsos masszából. Miután ismét forr a víz, vegyük takarékra a lángot.
  2. Főzzük 25 percig fedő nélkül, majd szűrőkanállal szedjük ki egy tálba a gombócokat.
  3. Szűrjük le a levét sűrű gézen keresztül, és öntsük hozzá a marha alapléhez. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Ízlés szerint citromlével ízesítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc levesbetét, húsgombóc marhahúsból, marhahúsos gombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2015-09-16 22:03

Kedves Boszorkány!
Elsőre nagyon tetszik, mert feltétként is használhatónak látszik, nemcsak levesbetétnek. Az biztos, hogy egy kicsit át fogom alakítani a csökkentett szénhidrátos diétám miatt. Édesburgonyát és finomra őrölt zabkorpát fogok használni a krumpli és a finomliszt helyett. Ezért szeretem ezt az oldalt, mert mindig lehet új ötleteket találni.
Köszönöm!
Zoli

witch
witch / witch Thu, 2015-09-17 16:05

Kedves Zoli!

Orulok, hogy otletet adtam! En is azert nezelodok a neten, mert sok minden van amirol meg csak nem is hallottam, pedig nem vagyok mai csirke. :o)
Biztos nagyon finom lesz edesburgonyaval, hmmm edes-sos-csipos, ez a kevenc iz kombinaciom. En is el tudom kepzelni pl. egy sajt vagy gombas szosszal, melle egy kis szoba teszta, de fozelekkel vagy csak roppanosra piritott vegyeszoldseggel.

udv:witch

107
marhahús 25 dkg
burgonya 25 dkg
tojás 1 db
finomliszt 2 csapott ek
1 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
víz 1 l
1 teáskanál
marha alaplé 1.5 l
petrezselyem 0 ízlés szerint
citromlé 6 csepp