Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Löncshúsos-sajtos tekercs

Löncshúsos-sajtos tekercs
Löncshúsos-sajtos tekercs
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lánykorom egyik kedvenc sós süteménye ez az egyszerű, de mégis nagyon finom sörkorcsolya.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a puha margarinnal, a tejföllel és a sóval összegyúrjuk. Lágy tésztának kell lennie, ha nagyon ragad, pici lisztet tehetünk még hozzá. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, de lehet egy éjszakára is.
  2. A töltelékhez a löncshúst a tojással, a tejföllel és 10 dkg sajttal összekeverjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, felcsavarjuk, mint a bejglit.
  4. 2 cm vastagságú tekercseket vágunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. Ne rakjuk túl szorosan a tekercseket egymáshoz, mert nőni fognak sülés közben.
  5. Tetejüket megszórjuk a másik 10 dkg trappista sajttal, majd forró sütőben szép pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 995
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Etuka

Mióta szakács: 2010.11.22.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

löncshúsos csiga, sajtos tekercs löncshússal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1143
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
tejföl 150 g
1 teáskanál
löncshús 40 dkg
trappista sajt 20 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 ek