Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Londoni aprósüti

Londoni aprósüti
Londoni aprósüti
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját ötletből formáltam ebből a régi, bevált sütiből aprókat. Ki lehet próbálni. Aki szereti a diósat, annak nem fog csalódást okozni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A linzerhez valókat géppel kidolgozzuk, és 1/2 órát hűtőbe tesszük.
  2. Azután a tésztát 2-3 mm-esre kinyújtjuk, és megkenjük a lekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a diót, és a tésztára kenjük egyenletesen.
  3. Közepes hőmérsékleten kell sütni 160 fokon 25-30 percig. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és egymásra teszünk egyet-egyet, megkenve egy pici lekvárral, hogy tapadjanak egymáshoz.
  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 075
elküldve: 6
receptkönyvben: 207
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós sütemény, diós lekváros aprósüti, habos diós sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pulicka
pulicka Mon, 2013-12-23 15:11

Nsgyon finom lett ajanlom mindenkinek! Koszonom a receptet

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Mon, 2013-12-23 17:25

Nagyon örülök,hogy ízlik,és kellemes ünnepeket,boldog újévet kívánok4Jövőre is,új receptekkel várok mindenkit.Zsuzsamama.

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2013-06-05 17:10

Én azt a sütit nem ismerem,de ezt hosszában és szimplán szokták régen elkészíteni,csak én variáltam rajta.Örülök hogy tetszik.

Zsanna_
Zsanna-manna / Zsanna_ Tue, 2013-06-04 18:51

Szia!
Én pálmalepényként ismerem ezt a sütit. Már a gondolatától is összefut a nyál a számban, olyan isteni finom! Így, kis korongokban még gusztább! :)
Üdv,
Zsanna

1028
finomliszt 21 dkg
margarin 14 dkg
porcukor 7 dkg
tojássárgája 3 db
citrom 0.5 db
tojásfehérje 3 db
sárgabaracklekvár 20 dkg
porcukor 12 dkg
dió 12 dkg